≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Namrčilo se nebo nad Beogradom: Zemun u "sendviču" dve besne oluje, slapovi na Petlovom brdu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za vikend se očekuje stabilizacija vremena

  • 2
Kiša, nevreme, oluja Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Dok se veći deo Srbije danima nalazi na udaru obilnih pljuskova i jakih grmljavinskih nepogoda, Beograd su zaobilizale ove vremenske neprilike.

Do pre nekoliko minuta Beograđani su uživali u sunčanom i pravom letnjem vremenu, a temperatura je dostigla 30°C.

Oko 14 časova i 30 minuta, međutim, nad delovima Beograda formirali su se manji grmljavinski oblaci, koji su jugozapadnom i južnom obodu grada doneli jaku grmljavinu i kratkotrajne, ali obilne pljuskove, pri čemu se niz strme ulice slivale bujice. Najintenzivniji pljusak zabeležen je nad Petlovim brdom. Istovremeno, nedaleko nije bilo ni kapi kiše, a to samo govori koliko je ova trenutna nestabilnost nad Beogradom lokalnog karaktera.

Ovaj grmljavinski sistem u narednih sat vremena će se u severozapadnoj visinskoj struji premeštati ka južnom obodu Grocke i ka Mladenovcu.

I dok jedan grmljavinski sistem napušta glavni grad, drugi se približava sa severozapada i on bi mogao das donese lokalne pljuskove zapadnom obodu grada, naročito delovima Novog Beograda i Sučina.

Inače, na području Beograda do kraja dana očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom. Pljuskovi će biti veoma lokalnog karaktera i tako će pojedine lokacije dobiti u veoma kratkom vremenskom intervalu i veću količinu kiše, a nedaleko će proći bez kapi kiše.

U Beogradu će još u petak biti promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a prodor hladnog fronta usloviće i jak severopzapadni vetar. Temperatura će biti tek u neznatnom padu i biće do 28°C.

Za vikend se očekuje stabilizacija vremena, pa će biti sunčano, ali i vetrovito, uz temperature oko 30°C, ali iz pojačan severozapadni vetar.

Sledeće sedmice očekuje sunčano i pravo letnje vreme, u toplotni talas.

Noći će biti tropske i minimalna temperatura neće se spuštati ispod 20°C, a maksimalna dnevna tokom pojedinih dana preći će i 35°C.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme s obilnim padavinama zahvatilo zapadnu Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA