≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta otkriva velika lupa na "Kuli Beograd": Sećanje na iskonskog prijatelja Srba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izveštavajući čitav svet svojim potresnim svedočenjima o stradanju civilnog stanovništva i prelazeći sa našim div-junacima Albaniju i Solunski front, dr Rajs je zavoleo srpskog seljaka i do kraja života ostao u Srbiji

  • 0
Archibald Reiss Rudolf Arčibald Rajs / Foto: Wikimedia/Unknown author

Zagonetna lupa na "Kuli Beograd" otkriva lik Arčibalda Rajsa - nova animacija na simbolu Beograda oživljava sećanje na velikog prijatelja Srba.

"Dr Rudolf Arčibald Rajs, ugledni profesor kriminalistike na Univerzitetu u Lozani, na poziv srpske vlade došao je u Srbiju odmah po izbijanju Prvog svetskog rata 1914. godine kako bi istraživao zločine počinjene nad srpskim narodom od strane neprijateljskih snaga. Izveštavajući čitav svet svojim potresnim svedočenjima o stradanju civilnog stanovništva i prelazeći sa našim div-junacima Albaniju i Solunski front, dr Rajs je zavoleo srpskog seljaka i do kraja života ostao u Srbiji, u kojoj i danas počiva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Kula Beograd (@kula_belgrade)

Osim što je revnosno i objektivno izveštavao svetsku javnost o golgoti našeg naroda, dr Rajs je poznat i kao autor antologijske knjige "Čujte, Srbi", koja bez ikakve sumnje spada u red najznačajnijih u istoriji srpskog naroda zbog svih pouka koje sa sobom nosi", navode iz kompanije "Beograd na vodi".

(Telegraf.rs)

Video: Čestitka za Novaka na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA