≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aplikacija "Beograd plus" od sutra počinje da radi: Preko nje ćete moći da obavite 2 važne stvari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je pojasnio Šapić, aplikacija će moći da se skine preko "Playstora", a njome ćete moći da platite javni prevoz i preko kreditne kartice

  • 4
Autobus GSP pokrivalica Foto: Mateja Beljan

Od sutra počinje da radi aplikacija "Beograd plus" za javni gradski prevoz.

- Preko nje će moći da se plati prevoz i moći da se imati uvid u to gde se nalazi svako vozilo, odnosno koliko je stanica udaljeno od vaše lokacije, kao i procena o tome koliko minuta treba vozilu da stigne do vaše lokacije - rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, na današnjoj pres konferenciji za medije.

Kako je pojasnio, aplikacija će moći da se skine preko "Playstora", a njome ćete moći da platite javni prevoz i preko kreditne kartice.

- Ova aplikacija će imati daleko širu svrhu i svojstvo. "Beograd plus" će da bude aplikacija gde će, očekujem od jeseni, da pustimo aktivno i da zaživi i "beogradska kartica" gde ćete preko ove aplikacije imati uvid u to koje benefite je Grad obezbedio za Beograđane - rekao je Šapić.

Papirne karte od sutra na 318 kiosaka

On je još rekao da ova aplikacija neće biti samo za prevoz, nego za sve ono što će Beograd da obezbeđuje za svoje građane.

Gradonačelnik je najavio da će od sutra na 318 kioska moći da se kupe karte za prevoz. Kako je dodao, 250 na stajalištima, plus u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

Podsetimo, nov sistem javnog gradskog prevoza pod nazivom "Beograd plus" startovao je sredinom maja ove godine. On podrazumeva drugačiji način plaćanja karata u odnosnu na sistem pre toga. Plaćanje karata omogućeno je putem SMS poruka, kao i kupovinom papirnih karata. Validatori su time otišli u prošlost, a ulaz i izlaz iz vozila gradskog prevoza moguće je na svim vratima. Sve karte su jeftinije nego u prethodnom sistemu. Za kontrolu karata zaduženi su isključivo Beli, odnosno komunalni milicioneri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Stojko

    11. jul 2023 | 13:38

    Mogli su da smisle neko orginalnije ime, nekada bus plus a sada Beograd plus 😂😂😂

  • Zveki Monte

    11. jul 2023 | 13:24

    Bravo SAPKE!!!

  • Natasa

    10. avgust 2023 | 13:48

    Kako da instaliram aplikaciju beograd plus. Moj telefon nema aplikaciju a koristim gradski prevoz. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA