Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne rasipajte vodu za piće: Ove stvari za koje koristimo crevo na slavini nisu dozvoljene

Vreme čitanja: oko 1 min.

Voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva

  • 0
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

"S obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha i kada je potreba za vodom znatno povećana, apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim ponašanjem, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda", navode iz Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode u slavinama onda kada im je najpotrebnija, kao i da se očuva sistem snabdevanja vodom.

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je i ove godine obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period. U proteklim danima vodovodni sistem je bio stabilan, a angažovanjem svih izvrišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbeđeno je dovoljno pijaće vode za sve potrošače u Beogradu.

Iz ovog gradskog preduzeća podsećaju da se voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva.

"Beogradski vodovod" ima razumevanja za povećanu potrebu potrošača za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su: navodnjavanje poljoprivrednih i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA