Vreme čitanja: oko 1 min.

U ponedeljak se nastavlja suzbijanje komaraca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaje se i da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili

  • 0
JKP Gradska čistoća, komarci, prskanje Foto: Nenad Cakic/JKP Gradska cistoca

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" i u ponedeljak nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, navodi se u saopštenju.

U ponedeljak, 17. jula u periodu od 18.00 časova pa do ponoći, ekipe "Čistoće" vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Gročanska Ada, Dunav uz Vinču, Ritopek ka Grockoj, Ada Ciganlija, Makiš, Nasip od 45 bloka ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje i Vinogradska, Košutnjak i Topčider, Saj, 13. Maj i Goveđi brod, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, saopšteno je iz JKP "Gradska čistoća.

Dodaje se i da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te, kako navode u saopštenju, građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

- Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca - navode iz JKP "Gradska čistoća".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA