≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Građani oprez: Muškarac u Poršeu vara ljude na benzinskim pumpama, ovo mu je caka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada se prevarant vratio i ponovo nalazi žrtve

  • 8
Porše Porsche Panamera Foto: Pixabay

Na benzinskim pumpama, uglavnom na obodima Beograda, možete sresti čoveka od pedesetak godina koji vozi automobil "porše karera".

I šta je tu vest?

Vest je da on prilazi vozačima, obično bira vozila sa stranim tablicama, ali nije imun ni na naše, i traži na zajam od 3.000 do 5.000 dinara za gorivo pod izgovorom da je zaboravio novac i kartice i da će im koliko sutradan uplatiti novac, prenosi Srbija Danas.

Uzme uredno broj računa, ali naravno - pare nikad ne vrati!

Oni lakoverni mu poveruju najviše zbog skupih kola koja vozi, pa njegova prevara uspeva.

Kako nezvanično saznajemo od izvora iz istrage, u januaru ove godine je policiji bio prijavljen slučaj kad je jedan građanin pozajmio novac čoveku na benzinskoj pumpi.

- Policija je tada identifikovala osobu, konsultovala je i nadležno tužilaštvo, gde je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela. Osobe kojima se desi ovako nešto mogu slučaj prijaviti policiji ili tužiti privatno - kaže osobe za medije.

Sada se prevarant vratio i ponovo nalazi žrtve.

Jedna osoba za medije kaže da ga je pomenuti muškarac zaustavio na pumpi posle skretanja za aerodrom "Nikola Tesla" i tražio mu pozajmicu od 3.000 dinara.

- Video sam kako me čovek iz skupog modela "poršea" kroz prozor poziva da dođem do njega. Prišao sam. Visok je, ćelav... Kaže mi da mu je nestalo benzina, da trenutno nema keša kod sebe, da mu kartice nisu tu i da mu pozajmim za gorivo. Tražio je da mu zapišem broj svog računa i rekao da će mi sutradan odmah uplatiti. Dao sam mu novac onako u brzini i nisam previše razmišljao, ali sam kasnije od prijatelja čuo da ga je muškarac zaustavio na pumpi kod Zmaja i tražio mu novac za benzin uz istovetnu priču - objašnjava osoba - Kad smo se raspitali, radnici su nam rekli da su viđali taj auto da stoji na pumpi. Želimo da upozorimo ljude, a naročito strance da ne nasedaju i da ne pozajmljuju novac. Obavestio sam policiju.

Upućeni kažu da je ovo očigledno dobro uigrana šema, samo se postavlja pitanje koliko često se to radi.

(Telegraf.rs)

Video: Eskobarova "zver" ponuđena na prodaju: Porše narko-bosa vredi najmanje 2,2 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    15. jul 2023 | 19:30

    Vozi skup auto i da traži od mene novac za gorivo. Pa ako bi bio toliko lud da mu dam pare, ne treba ni da mi ih vrati. To se zove, porez na budale. To je za rubliku, verovali ili ne iz zabavnika.

  • Miro

    15. jul 2023 | 18:03

    Naivnih je bilo i bit će! Zar je taj i mobitel "zaboravio"? I sa njim može da plati!

  • ARS

    15. jul 2023 | 18:06

    Otrcana fora koja je pre bila na Zmajevim I i II pumpama pa po onom ,,app" ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA