≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pretrčavali duplu punu da pređu put, tako su mnogi stradali: Saznajemo šta će biti sa crnom tačkom Ostružnice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Meštani kažu da u zimsko vreme hitna pomoć i vatrogasci ne mogu da stignu do njihovih domova kada je u pitanju hitna intervencija

  • 1
Ostružnica, magistralni put Foto: Nikola Todorović

Rešenje za problem meštana u Ostružnici, zbog kojeg iz nužde stanovici ove opštine svakodnevno prave jedan od najtežih saobraćajnih prestupa - konačno je na vidiku.

U naselju Ostružnica postoji opasnost od prelaska na drugu stranu puta preko duple pune linije. Međutim, građani nemaju izbora i primorani su da svakodnevno prave taj prekršaj, te su nažalost česti i tragični ishodi, o čemu je Telegraf ranije pisao.

Naime, meštani se već godinama bore da dobiju bilo kakvo rešenje za siguran prelazak preko Obrenovačkog puta ka svojim domovima, jer svakodnevno, više stotina ljudi pravi jedan od najvećih prekršaja kojima ugrožavaju svoj život ali i život drugih učesnika u saobraćaju, a kazne za ovaj prestup su 20.000 dinara.

Meštani kažu da u zimsko vreme hitna pomoć i vatrogasci ne mogu da stignu do njihovih domova kada je u pitanju hitna intervencija.

Do naše redakcije stigla je vest da je rešenje za ovaj problem konačno na vidiku i da će se građanima osigurati siguran prelazak na drugu stranu. Naime, konačno je Sektor za katastar napokretnosti Čukarica i Republički Geodetski zavod doneo odluku po predmetu i postao pravosnažan dana 16. juna.

- Sektor za katastar nepokretnosti doneo je konačnu odluku po predmetu i rešili su parcelaciju u vezi sa izgradnjom tih bezbednih saobraćajnica po planu detaljne regulacije. Direkcija treba da sprovede javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju ulice Rada Brankovića i Dositeja Obradovića. Kako su nam oni rekli da su sve deobe parcela na lokaciji okončane i da je sva dokumentacija stigla kod njih. E sad, oni treba da u toku ove godine sprovedu javnu nabavku. Iz opštine Čukarice dobili smo informaciju da bi trebalo sledeće godine početi izgradnja tih ulica - kaže za Telegraf.rs Nikola Todorović meštanin Ostružnice.

Nikola već godinama pokušava da se izbori za sebe i svoje komšije, poslao bezbroj mejlova i zahteva nadležnim institucijama, kako kaže, u nadi da dobije odgovor na pitanje kada će se desiti ta javna nabavka i izgradnja, a saznao je da bi radovi trebalo da počnu sledeće godine.

- Prošle godine je bio predsednik opštine, videli su taj problem i rekli su da kada se reše te četiri parcele koje su bile, da će se rešiti problem. To je sada okončano sve, i što se tiče imovinsko pravnih odnosa i što se tiče tih dokumentacija, sada je samo na direkciji da uradi svoj posao kako treba - kaže Nikola.

Naša redakcija uputila je pitanja nadležnima, a iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P dobili smo potvdu o pokretanju javne nabavke.

- Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, planirano je pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica Rada Brankovića i Dositeja Obradovića, a sredstva za izgradnju biće planirana po završetku izrade projekata - kažu nadležni.

Konačno je došao kraj strahovima građana u naselju Ostružnice koji su Obrenovački put prelazili kolima ili peške. Mnoge tragedije su se desile na ovom mestu što meštanima uliva dodatni strah, a kako smo saznali, moći će polako da odahnu u narednom periodu, jer će uskoro biti sprovedena javna nabavka za izgradnju ulice Rada Brankovića i Dositeja Obradovića u naselju Ostružnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA