≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako je gorela kuća u Borči: Dejan slučajno primetio vatru, ubrzo je sve nestalo pred njegovim očima

Vreme čitanja: oko 2 min.

A kući popravke nema. Od krova su ostale samo grede. Iz prostorije koja je nekada bila kupatilo šiklja voda. Zidovi su sada samo ogoljene cigle

  • 3

Dejan Đorđević se probudio u noći između petka i subote kako bi otišao u toalet. Tada je, sasvim slučajno, primetio da se nešto dešava u dvorištu, u blizini kuće u kojoj živi njegova majka. Kada je pogledao kroz prozor, video je da gori šupa njegove komšinice, Božane Jovanović, kao i da postoji opasnost da se plamen proširi na kuću.

Dejan je odmah isključio struju u kući i pokušao da kofama vode obuzda vatru u šupi dok ne dođu vatrogasci koje je pozvao. Ipak, nije uspeo, i vatra se proširila na kuću, koja je u potpunosti izgorela.

Mogao je samo da gleda kako u plamenu nestaje kuća, sa njom i sve uspomene koje se nalaze unutra. A prizor je bio stravičan - vatra je gutala sve pred sobom, ostavljajući samo pepeo.

Dejan kaže za Telegraf.rs da se u šupi nalazio benzin i pesticidi koji su zapaljivi, kao i da su im i vatrogasci rekli da je to uzrok požara.

- Ne znam da li se zapalilo od vrućine ili je komšinica pekla paprike pa je od toga ostalo vruće. Šupa se nalazi izuzetno blizu kuće. Ja sam noćas slučajno video da gori. Krenuo sam u toalet i kroz prozor video plamen - priča Dejan.

U kući, u kojoj inače živi njegova majka, te noći, srećom nikog nije bilo.

- Srećom, majka nije bila tu, spavala je kod sestre, čuvala je decu. Šupa je stajala maltene ispod krova kuće. U šupi je čuvala pesticide za prskanje voća, ne znam šta je sve još bilo unutra. Sve je izgorelo. Majka je u kući držala 6.000 evra koje je dobila kao kaparu za plac. Ko će to da vrati? - dodaje.

Iz vatre je, kako kaže, uspeo da spasi samo album sa starim fotografijama, kako bi mu ostala uspomena na oca.U njih gleda sa setom, dok mu majka pored sedi u suzama. Sve njegove uspomene iz detinjstva nepovratno su izgubljene.

- Šupa je napravljena od starih dasaka, ko zna koliko su one suve, to lako plane. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da nisam odmah isključio struju, a lako je preko drveća vatra mogla da zahvati i još jednu kuću koja se nalazi iza - objašnjava Dejan.

A kući popravke nema. Od krova su ostale samo grede. Iz prostorije koja je nekada bila kupatilo šiklja voda. Zidovi su sada samo ogoljene cigle. Svaki komad nameštaja ugljenisan je do neprepoznatljivosti. Ono što je nekada bio pod prekriva pepeo i ostaci krova. Sve što je spaseno je nekoliko uspomena i komada odeće.

(Telegraf.rs)

Video: Pozar u Borči uništio kuću i šupu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    24. jul 2023 | 09:15

    Zapaljive materije treba da su u metalnim kanisterima jer šteta se sada vidi,malo ulaganje a veliki učinak.

  • Lord

    24. jul 2023 | 09:53

    Jos siklja voda?Pa zatvori je!

  • Ana

    24. jul 2023 | 18:23

    Djavo doneo,djavo i odneo. Za svo zlo kije si cino Dejane,sta si ocekivao. Nisi se Boga bojao. Sad spavaj na livadi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA