Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kućica zdravlja" na Vračaru: Lako do pregleda na ovoj lokaciji, najtraženiji ultrazvuk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 20. jula, kada je "Kućica zdravlja" prvi put otvorila svoja vrata, lekari Doma zdravlja "Vračar" uspeli su da pregledaju preko 727 sugrađana

  • 1
Kućica zdravlja Foto: Opština Vračar

Gradska opština Vračar pridružila se Domu zdravlja "Vračar" u inicijativi koja ima za cilj podizanje svesti o značaju preventivnih pregleda. Tim povodom, na platou kraj Viške ulice postavljena je "Kućica zdravlja" - svojevrsna mobilna ambulanta koja omogućava lekarima da pruže svoje usluge građanima besplatno, bez zakazivanja.

Od 20. jula, kada je "Kućica zdravlja" prvi put otvorila svoja vrata, lekari Doma zdravlja "Vračar" uspeli su da pregledaju preko 727 sugrađana i to samo u prvih sedam dana.

Tokom ovog perioda, lekari su obavili čak 1.950 pregleda i pružili 2.250 usluga. Ove usluge uključuju ultrazvuk, koji je bio veoma tražen. Ukupno je urađeno 632 ultrazvučnih pregleda, od toga ultrazvuk abdomena sa 385 pregleda, ultrazvuk štitne žlezde sa 78 pregleda, ultrazvuk krvnih sudova sa 88 pregleda, kao i ultrazvuk dojke sa 81 pregledom.

Ovaj rezultat je sjajan pokazatelj da je "Kućica zdravlja" dobro prihvaćena među našim sugrađanima, kao i da je ispunila svoju svrhu u pružanju kvalitetnih preventivnih pregleda. Prednosti koje pruža ova mobilna ambulanta su višestruke - omogućava lakši i brži pristup zdravstvenim uslugama, minimizira vreme čekanja, pruža stručnost i pažnju lekara iz Doma zdravlja "Vračar" i osigurava kvalitetne medicinske usluge.

"Ponosni smo na dostignuća 'Kućice zdravlja' i radujemo se što smo zajedno sa Domom zdravlja 'Vračar' prepoznati kao institucija koja brine o zdravlju svojih sugrađana. Ova inicijativa je samo jedan korak u našem nastojanju da unapredimo zdravstvenu negu i omogućimo najbolju brigu za sve naše sugrađane. Smatramo da je zdravlje prioritet i da svako treba da ima pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.

Pozivamo, još jednom, sve sugrađane da iskoriste priliku i dođu do platoa kraj Viške ulice do četvrtka, 3. avgusta i provere svoje zdravlje", navode u opštini.

(Telegraf.rs)

Video: Mamografija zlatni standard u ranom otkrivanju raka dojke: Pregledi u mobilnom mamografu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZDJB

    31. jul 2023 | 12:10

    Najbolji,najsavesniji,red i disciplina na visokom nivou kao i ljubaznost osoblja. Ima izuzetaka ali 2,3 nervoznih koji ne treba da rade Dom zdravlja Vracar je najbolji. DEFINITIVNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA