Vreme čitanja: oko 1 min.

Posledice nevremena na infrastrukturi javnog osvetljenja gotovo potpuno sanirane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomoć je upućena i Novom Sadu

  • 0
Sijalice svetiljke svetiljka sijalica javno osvetljenje rasveta javna rasveta Foto: Mateja Beljan

Sekretarijat za energetiku saopštio je da je infrastruktura javnog osvetljenja u Beogradu nakon vremenskih nepogoda u proteklom periodu pretrpela najveća oštećenja, ali da su posledice gotovo u potpunosti sanirane.

Prema preliminarnim podacima, koje je Sekretarijatu za energetiku dostavilo Javno komunalno preduzeće "Javno osvetljenje", oštećeno je ili oboreno više od 30 stubova i svetiljki, kao i pripadajuće opreme, nekoliko razvodnih ormara javnog osvetljenja, a prekinuto je oko dve hiljade metara kablovskih raspona kao posledica padova i lomljenja dotrajalih stabala.

Izvestan broj kvarova je prouzrokovan problemima u elektrodistributivnoj mreži, što je indirektno uticalo na kratkotrajne prekide u radu javnog osvetljenja, posebno na područjima sa mešovitom mrežom koja je u nadležnosti "Elektrodistribucije Srbije" i Grada Beograda.

Posledice do sada prijavljene štete na mreži javnog osvetljenja su gotovo u potpunosti sanirane, uz angažovanje tehničkih i kadrovskih kapaciteta JKP-a "Javno osvetljenje" Beograd.

Grad Beograd je, nakon katastrofalnog nevremena, koje je istovremeno zahvatilo i Vojvodinu, uputio i pomoć Gradu Novom Sadu za saniranje posledica i nastale štete.

Svakodnevno je angažovano pet vozila hidrauličnih auto-platformi sa posadom i pet ekipa sa kvalifikovanom radnom snagom JKP-a "Javno osvetljenje", kako bi i građani Novog Sada u najkraćem vremenskom roku bili u mogućnosti da se vrate normalnim tokovima života, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za energetiku.

(Telegraf.rs)

Video: U Novom Sadu ponovo krenulo nevreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA