Vreme čitanja: oko 2 min.

Ringišpil u Grockoj uklonjen posle nezgode: Inspekcija utvrdila propust radnika

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pustio je jedan deo šipke, a kanap je zakačio korpu i desio se lom", rekao je predsednik opštine Grocka, Dragan Pantelić

  • 0
Ringišpil Grocka Foto: Tamara Ilić

Tokom manifestacije "Grocke svečanosti" troje mladih ljudi povređeno je na ringišpilu kada je deo konstrukcije pao na njih. Srećom, sve troje imaju lakše povrede i pušteni su na kućno lečenje. Predsednik opštine Grocka, Dragan Pantelić, rekao je za TV "Pink" da je ringišpil odmah uklonjen po izlasku inspekcije na teren.

"Tri mlada lice su povređena. Po javljanju policiji naša inspekcija je izašla na teren i onda smo ušli u proceduralne stvari. Pozvali smo vlasnika da da izjavu, utvrdili smo da je bilo grešaka u tom delu rukovanja od strane neovlašćenog lica, radnika, na taj način deca su se povredila. Mi smo u stalnom kontaktu sa porodicama povređene dece, a jedna od povređenih je i moja sestričina. Odmah je naša inspekcija naložila da se ringišpil ukloni", kaže Pantelić i ističe da je najvažnije da su deca sada dobro.

Predsednik opštine Grocka ističe i da je "lom koji je nastao zaustavljen odmah", a da je celu nesreću prouzrokovala nemarnost radnika.

"Ringišpil je imao sve potrebne isprave za rad. Ovde se desila jedna nemarnost radnika gde je spustio jedan deo šipke, a kanap je zakačio korpu i desio se lom koji je zaustavljen za pet sekundi", kaže Pantelić.

Aleksandra Ristić, rukovodilac komunalne inspekcije, ističe da je ringišpil istog dana uklonjen, kada je izdat nalog.

"Odmah po saznanju o incidentu komunalni inspektori su izašli na teren. Vlasnici su bili tu, kao i ringišpil. Posedovali su ispravnu dokumentaciju, i mi u tom trenutku nismo mogli da otkrijemo nepravilnost ringišpila. Ono što smo mogli da uradimo jeste da uzmemo izjave, a oni su nam rekli da je lice koje je rukovalo na trenutak napustilo prostor ringišpila i neki drugi radnik ga je zamenio. Iz nekog razloga je spustio lutku koju deca hvataju, kanap je bio opušten, jedna od korpi se uplela u kanap, povukla je konstrukciju i zato je došlo do pucanja šipke. Mi smo naložili da se ringišpil ukloni odmah, što su oni ispoštovali i isti dan su napustili prostor", kaže Aleksandra Ristić za "Pink".

Ekipa "Telegrafa" je obišla mesto ovog incidenta dan pošto se dogodio i tamo smo zatekli vlasnicu ringišpila.

"Ringišpil je potpuno ispravan, ništa se nije polomilo, ni otkačilo. Deca su se bacala. Deca jesu poštovala pravila, ali su se bacala, a ringišpil i služi za to", kazala je ona.

Dozvola za rad ringišpila je postojala.

(Telegraf.rs)

Video: Opasna scena na vašaru u Rakovici: Otkačila se šipka na ringišpilu iznad dece koja se vrtela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA