Vreme čitanja: oko 1 min.

Đake od 1. septembra u devet osnovih škola na Savskom vencu čekaju sređene učionice, toaleti i svlačionice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi na tekućem održavanju u devet objekata koje finansira opština su u toku, a završetak je planiran do kraja školskog raspusta

  • 1
učenici, škola, test prijemni ispit  ucionica TIMSS22 TESTIRANJE IZJAVE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nova šlolska godina počinje uskoro, a osnovci na Savskom vencu će je dočekati u sređenim učionicama i kabinetima.

Radovi na tekućem održavanju u devet objekata koje finansira opština su u toku, a završetak je planiran do kraja školskog raspusta. Predsednik Opštine Miloš Vidović i član Veća Vladimir Pavlović obišli su juče nekoliko osmoletki i na licu mesta videli kako napreduju radovi.

Nakon posete školama "Stefan Nemanja", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić", gde su u razgovoru sa izvođačima zaključili da radovi idu po planu, predstavnici opštine su istakli da je period raspusta odlično iskorišćen kako bi sve osnovne škole zasijale i spremno dočekale đake.

Oni su naveli da opština sada izdvaja znatno više sredstava za tekuće održavanje osnovnih škola, jer je to ulaganje u budućnost i obrazovanje dece.

"Ovog leta biće okrečene učionice, hodnici i svlačionice, kompletno obnovljeni toaleti i zamenjena vrata, sve u skladu sa zahtevima uprave škola", naveo je Vidović i dodao:

"Takođe, zamenićemo ogradu i sanirati tribine na sportskim terenima OŠ 'Stefan Nemanja' koja je sada u lošem stanju. Obnovićemo fasadu jedne strane zgrade u OŠ 'Vojvoda Mišić', gde ćemo dodatno postaviti i spoljašnju rampa za kolica na ulazu u fiskulturnu salu. Trudimo se da deca koja pohađaju škole i vrtiće na teritoriji naše opštine imaju najbolje uslove za boravak i učenje.

On je istakao da će biti nastavljena redovna komunicija sa direktorima, kako bi deca imala uređene, čiste, tople i bezbedne prostorije u školama ili vrtićima.

"Naš cilj je da zadovoljimo potrebe najmlađih i tako će i ostati, jer je briga o deci i uređenje obrazovnih ustanova jedan od naših prioriteta", poručio je Vidović.

(Telegraf.rs)

Video: Srpska deca iz Hrvatske posetila Narodni muzej u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    21. avgust 2023 | 13:24

    I mi u OS "Vasa Čarapic" u Pinosavi očekujemo da bude isto tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA