Vreme čitanja: oko 2 min.

Opasan prilaz sportskom centru "Rakovica" preko železničke uskoro će biti rešen

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deca i odrasli neretko prelaze šine kako bi došli do dvorane

  • 1
Pruga Foto: Pixabay

Put do Sportskog centra "Rakovica" već 50 godina vodi iz Bulevara patrijarha Dimitrija preko magistralne železničke pruge, kog sve vreme prelaze i pešaci i automobili.

Ovaj problem uskoro bi mogao da bude rešen izgradnjom nadvožnjaka, a sugrađani će moći da odahnu, jer decenijama strahuju i rizikuju život svaki put kad "seku" prugu da bi došli do hale, pišu Novosti.

Kako kažu iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, uskoro se planira pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova na izgradnji veze Vareške ulice i saobraćajnice iz Patrijarha Dimitrija, čime će da se ostvari veza između Vareške i sportskog centra.

Mada je do Sportskog centra "Rakovica" gotovo nemoguće doći pešice jer Bulevar patrijarha Dimitrija i taj objekat deli pruga kojom idu železničke kompozicije, deca i odrasli neretko prelaze šine kako bi došli do dvorane.

- Ne osećamo se nimalo bezbedno, pogotovo kada deca idu autobusom, pa prvo pretrčavaju Bulevar, zatim prugu da bi došli do sportskog centra. Prava je sreća da ovde još niko nije stradao, ali i to je pitanje dana. Taj nadvožnjak mora što pre da se gradi i da se bezbednost saobraćaja podigne na najviši nivo - pričaju roditelji.

Iz Direkcije otkrivaju šta je predviđeno planom.

- Planskim dokumentom predviđena je denivelisana kolsko-pešačka veza sa Ulicom majora Dobrosava Tešića, nekadašnja Viševačka, i preko nje sa sportskim centrom u Rakovici. Po završetku izrade tehničke dokumentacije planiraće se sredstva za izvođenje radova - objašnjavaju u Direkciji.

Takođe, i u Opštini Rakovica kažu da su svesni ovog problema, te da su se nekoliko puta obraćali Direkciji sa molbom da što pre počnu izradu projekta rekonstrukcije i proširenja Bulevara patrijarha Pavla u delu od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do okretnice tramvaja i autobusa u Ulici oslobođenja u Kneževcu.

- Tražili smo da se u sklopu izrade projekta proširenja posebna pažnja posveti rešavanju problema nadvožnjaka iznad železničke pruge koji povezuje Sportski centar "Rakovica" sa Bulevarom patrijarha Pavla, kako bi se omogućilo bezbedno kretanje vozila i pešaka. Iz Direkcije smo dobili informaciju da je zahtev za rešavanje nadvožnjaka prihvaćen i da će biti u budućem projektu rekonstrukcije ovog dela Bulevara patrijarha Pavla - kažu u ovoj gradskoj samoupravi.

(Telegraf.rs)

Video: U ovom delu Rakovice meštani imaju problem sa psima lutalicama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA