Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatan ogrev i za zemunske izbegličke porodice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opštini je dodeljeno 875 hiljada dinara

  • 3
Drva ogrev Foto: RINA

Osim vračarskih i zemunske izbegličke i interno raseljene porodice dobiće ove zime besplatan ogrev.

Gradska opština Zemun učestvovala je na Javnom pozivu Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, koji se odnosi na dodelu sredstava namenjenih za kupovinu ogrevnog drveta sa prevozom za najugroženije porodice izbeglica i raseljenih lica koji žive na teritoriji opštine.

Tim povodom, u Palati Srbija zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak i komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, potpisali su Ugovor o saradnji, kojim je Opštini dodeljeno 875 hiljada dinara, s tim da će svako domaćinstvo koje se nalazi na unapred utvrđenoj listi dobiti ogrev u vrednosti od 35 hiljada dinara.

Na svečanosti potpisivanja lokalnim samoupravama uručeno je 70 ugovora, a pomoć u ogrevu će dobiti 1.714 izbegličkih porodica koje žive u Republici Srbiji, van AP Kosova i Metohije.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Jednom zauvek da rešimo problem stambenog pitanja za sve izbeglice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ред

    25. avgust 2023 | 09:49

    А ми Срби овде рођени,да цркнемо. Све дати избеглицама што може!

  • Buca

    25. avgust 2023 | 09:54

    Dajete onima koji imaju a našoj sirotinji nista

  • FANTOM(68)

    25. avgust 2023 | 11:58

    I ja sam napustio BiH i evo me u Srbiji u opštini Vladimirci na 20 ari zemlje i svojim rukama ozidanoj kući 9,40 X 9,40 2001. godine. Za sve ovo vreme nisam od vlasti dobio nikakvu pomoć niti sam tražio. Supruga dobila posao doktora a ja sve do penzije radio sam kod raznih privatnika i otišao u penziju sa oko 40 000 dinara. Nikako ne mogu shvatiti da za ovih skoro trideset godina nisu bili u stanju da se snađu već žive od državne pomoći i opravdano izazivaju revolt domaćeg stanovništva. Ova podela ogreva preliva vidu preko čaše a ne kap. I ja zajedno sa mojim komšijama starosedeocima dovijamo se kako i na koji način da nabavimo ogrev i plaćamo 70€ po prostornom metru i ne očekujemo pomoć države dok drugi sisaju tuđu kravu i pustili mozak niz otavu (zadnje pokošena trava u godini).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA