Vreme čitanja: oko 1 min.

Opština Zemun za svoje prvake pripremila ranac sa školskom opremom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je sedma godina kako Gradska opština Zemun sa udruženjima sprovodi projekat "Zemunski prvak", rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić

  • 0
škola. školarac, učenik, dete ide u školu. ranac sa knjigama Foto: Shutterstock

Za 1.812 prvaka koji pohađaju 20 osnovnih škola, Gradska opština Zemun obezbedila je rančeve za devojčice i dečake, koji sadrže pernicu, majicu, komplete pribora za pisanje i crtanje.

Svečani prijem prvaka u kompletno obnovljenu, rekonstruisanu i dograđenu školu "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici organizovan je 30. avgusta. Priredbi su prisustvovali članovi Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić i Boško Radovanović, nastavnici, učitelji i roditelji učenika.

"Ovo je sedma godina kako Gradska opština Zemun sa udruženjima sprovodi projekat 'Zemunski prvak'. Izdvajamo velika budžetska sredstva za naše najmlađe, za tekuće održavanje škola i vrtića, prevoz dece, finansiramo školski sport i nagrađujemo najuspešnije učenike i njihove profesore", rekao je Kostić.

Pored dupliranih kapaciteta škole "Mitraljeta", koja sada može da primi dve hiljade đaka, ove godine prvaci će pohađati nastavu i u isturenom odeljenju OŠ "Sonja Marinković".

Za nove đake renoviran je prostor nekadašnjeg objekta OŠ "Desanka Maksimović" i sa prilivom stanovništa očekuje se da će za dve godine učionice biti pune đaka svih razreda.

Zemun ima dugu tradiciju školstva. Gradska opština Zemun nastavlja da ulaže u infrastrukturu i obezbeđenje boljih uslova za školovanje, ali istovremeno brine o đacima od početka školovanja, prateći njihov razvoj i nagrađujući postignute rezultate.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Škole će same birati udžbenike, jedina razlika je što ćemo ovog puta mi platiti sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA