Vreme čitanja: oko 3 min.

Dobre vesti za lazarevačke đake: Ove školske godine nove sale za fizičko i obnova učionica

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prioritet rukovodstva opštine u proteklih 10 godina bio izgradnja infrastrukturnih objekata koji će doprineti boljem i lepšem odrastanju dece

  • 0

U brojnim lazarevačkim školama u toku su radovi koji će učenicima doneti boljitak, naročito u domenu fizičkog vaspitanja, koje je ključno za razvoj dece. Osim brojnih sala za fizičko radi se i na adaptaciji škola, zameni stolarije, rekonstrukciji toaleta, poboljšanju bezbednosti...

Poslednji veliki projekat, koji je obeležio početak ove školske godine je izgradnja Balon hale u Osnovnoj školi "Vojislav Voka Savić".

Škola može da se podiči novim objektom za fizčko vaspitanje u kome će đaci moći da pohađaju časove i u zimskom periodu.

Ključeve obog objekta svečano je 1. septembra direktoru škole Nenadu Živanoviću uručio predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević.

"Ovo je jedan moderan i savremen objekat koji će sigurno unaprediti odvijanje nastave fizičkog vaspitanja za učenike OŠ 'Vojislav Voka Savić'. Ovaj novi objekat pomoći će profesorima fizičkog vaspitanja da naročito sa najmlađim učenicima ove škole kvalitetnije izvode nastavu, što je u skladu i sa novim merama Ministarstva o dodatnom broju časova fizičkog", naveo je predsednik Stević.

Nova hala plod je zajedničkog i udruženog rada.

"Moram da napomenem da je objekat Balon hale izgrađen i finansiran sredstvima koja su obezbeđena van budžeta opštine Lazarevac. Mi smo kao opština obezbedili projektno tehničku dokumentaciju, a na osnovu nje iz drugih izvora obezbedili potrebna sredstva za izgradnju", kazao je Bojan Stević i naveo da nas u narednih 15 dana očekuje kompletna rekonstrukcija i objekta škole "Vojislav Voka Savić" koja će obuhvatiti radove na celokupnoj zameni krova, stolarije, fasade kao i izgradnju jednog terena za male sportove na otvorenom.

Ovakav objekat za fiskulturu gradi se i pri OŠ "Sveti Sava" u Velikim Crljenima i do kraja ove ili početkom sledeće godine biće na raspolaganju učenicima.

Opština Lazarevac je u ovoj godini obezbedila obimna sredstva za brojne projekte u školstvu na svojoj teritoriji.

U Osnovnoj školi u Rudovcima prošle godine izgrađena je nova fiskulturna sala, a sale uskoro počinju da se grade i u Tehničkoj školi "Kolubara", kao i u Gimnaziji.

"Trudimo se maksimalno da pored svakodnevnih rešavanja problema i realizacije infrastrukturnih projekata, stavimo akcenat na poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama i uslovima za vaspitanje i odrastanje naših najmlađih sugrađana sledeći politiku Grada Beograda, Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, osluškujući potrebe naših sugrađana", rekao je predsednik opštine Lazarevac.

Tokom ovog meseca će i u OŠ "Knez Lazar" i Muzičkoj školi "Marko Tajčević" započeti radovi na zameni kompletne stolarije i kompletnoj rekonstrukciji mokrih čvorova.

Do kraja godine na objektima matičnih škola u Junkovcu i Dudovici započeće se sa radovima na zameni stolarije, uređenju sanitarnih čvorova, uređenju unutrašnje stolarije i podova.

Prioritet u protekloj dekati

Predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić je prilikom otvaranja Balon hale pri OŠ "Vojislav Voka Savić" istakao da je prioritet rukovodstva opštine u proteklih 10 godina bio izgradnja infrastrukturnih objekata koji će doprineti boljem i lepšem odrastanju dece.

"Ponosan sam što je ovaj objekat priveden nameni pre svega zato što smo omogućili deci školskog uzrasta da imaju adekvatan objekat gde će moći da obave nastavu fizičkog, ali i da treniraju neke sportove. Izgradnjom ovog objekta značajno će se osloboditi prostor u sportskom centru, gde će klubovi sa teritorije naše opštine imati više termina", kazao je Sinđelić i dodao da će opština i na dalje nastaviti da gradi ovakve i slične objekte pre svega u želji da deca u Lazarevcu što više borave na sportskim terenima, pod budnom pažnjom dobrih trenera i nastavnika fizičkog koje svakako imamo.

Radovi u Trbušnici

"U narednih 30 dana Gradska opština Lazarevac će uraditi fasadu na objektu isturenog odeljenja OŠ 'Rudovci' u Trbušnici i kompletno renovirati dve učionice u ovom objektu", kazao je predsednik opštine Bojan Stević na nedavnoj priredbi koju je OŠ "Rudovci" organizovala u isturenom odeljenju u Trbušnici povodom prijema đaka prvaka.

Na inicijativu meštana Trbušnice urađena je zaštitna ograda i postavljen "ležeći policajac" ispred objekta ove škole.

Vrtić u Stepojevcu

Prema ranijim najavama predsednika opštine, do kraja godine očekuje se i završetak radova na izgradnji vrtića u Stepojevcu.

Tu je postojao problem sa prethodna dva izvođača zbog cena i proces je u "Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda".

Tekst smo objavili u okviru Projekta proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja na području Gradske opštine Lazarevac, u kome ova opština učestvuje i sufinansira ga. Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Škole će same birati udžbenike, jedina razlika je što ćemo ovog puta mi platiti sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA