≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim beogradskim ulicama će proći učesnici Beograd Prajda: Uveče zakazani muzički nastupi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulazni punktovi se nalaze na lokacijama u Ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, raskrsnicama Resavske i Birčaninove i Resavske i Mišarske i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija

  • 11
Beograd, LGBT, Gej Gay Prajd, Parada ponosa, zastava Foto: ATA Images

Početak okupljanja za učesnike šetnje Beograd Prajda koja se održava u subotu, 9. septembra je od 16 časova parku Manjež, dok je početak šetnje zakazan u 17 časova, kada će biti otvoreni ulazni punktovi, saopštila je pres služba Beograd prajda.

Ulazni punktovi se nalaze na lokacijama u Ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, raskrsnicama Resavske i Birčaninove i Resavske i Mišarske i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija.

- Na punktovima će, pored pripadnika policije, biti prisutno licencirano obezbeđenje, oranizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije narukvicu neophodnu za šetnju - navodi se u saopštenju.

Šetnja će se iz parka Manjež, nastaviti Nemanjinom ulicom, ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.

Posle šetnje planiran je koncert sa početkom u 19 časova, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, tam, Dzipsii i Lazar Ćirković. Najavljeni su, takođe, dreg nastupi (Bad Reputation, The Haus of Plastics, Hydra HGG), kao i DJ setovi & Vogue (Lea Davogić, Plesno udruženje "GROOVE", TziTzi & greczei).

Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizoginiju i pozive na nasilje.Beograd Prajd ove godine održava se pod sloganom "Nismo ni blizu", naglašavajući da se LGBTQ+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, i da se zahtevi Beograd Prajda nisu promenili od 2014. godine, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    8. septembar 2023 | 07:51

    Kakva bre setnja.. Ko njih obozava," terajte bre to u PM

  • Lgbt+ je kul

    9. septembar 2023 | 12:23

    Samo ih ograditi pa nek se razmnožavaju kako hoće, ček ček kako da se razmnožavaju ++ i -- nemere.

  • Vitez Koja

    9. septembar 2023 | 12:25

    Ja mislim da je to odlična prilika da se zaradi nešto.Nabaviš vazelina, dildoa, špilhozni, seksi plastičnih lutaka životinja... uzmeš štand i valjaš.Ima da ide k'o prasetina na rakijadi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA