Vreme čitanja: oko 1 min.

Dugine boje u parku Manjež: Pripreme za šetnju u toku, pažnju privlači detalj na kačketima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako javljaju naši reporteri sa ulica, prestonica je puna kordona policije, koja takođe i kolima svuda patrolira

  • 2
Beograd prajd, gej parada, parada ponosa Foto: Marko Jovanović

U Beogradu se danas održava Parada ponosa pod sloganom "Nismo ni blizu". Okupljanje je u 16 časova u parku Manjež, a šetnja je planirana za 17 časova.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, u parku Menjaž, gde počinje i završava se šetnja, uveliko teku pripreme. Pojedinci su se već okupili kako bi se pripremili za šetnju, a svuda se vide predmeti sa duginim bojama.

Pored zastava tu su i šolje sa natpisima "Ljubav" i "Prajd", dok su na stolovima postavljeni i kačketi sa srcima u bojama duge.

Osim raznovrsnih predmeta, učesnici prajda počeli su da oslikavaju svoja lica, te su tu i umetnici koji će im u tome pomoći.

Podsetimo, šetnja će krenuti od Nemanjine, (gde je ulaz u Park Manjež gde se učesnici okupljaju kod Rasksrsnice Nemanjine i Resavske), odatle se ide u Kneza Miloša- Kralja Milana - Trg Nikole Pašića- Narodna skupštine- Kneza Miloša -Nemanjine - Park Manjež.

Kako javljaju naši reporteri sa ulica, prestonica je puna kordona policije, koja takođe i kolima svuda patrolira. Posebno je primetno prisustvo kordona u Nemanjinoj i oko cele rute u kojima će se učesnici Prajda kretati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    9. septembar 2023 | 15:33

    Opet vise policije nego ucesnika, ne dozvoljavaju ni pesacima da prodju tuda, ne razumem poentu odrzavanja ovoga na taj nacin. Da se policija skloni videli bi stvarno stanje, ovako kao naprave kordon oko njih, oni kao prosetaju i mi smo kao imali paradu-a nista se zapravo ne dogodi. Pomirite se sa tim da nikome ne smeta sta ko radi u 4 zida vec javno paradiranje time sto neko radi u svojoj spavacoj sobi sto bi svakako trebalo da ostane u spavacoj spbi! Cemu to? Koja je poenta? Hoce li sutra i oni sto se vezuju bdsm da prave parade svog ponosa iz spavace sobe? Ovo nije sredina gdeLjudima to treba nabijati na nos i nikada ljudi ovde nece misliti da je to normalno jer i nije bas normalno, ali je to seksualna devijacija sa kojom se zivi i nema potrebe normalizovati je na ovaj nacin.

  • krusevac

    9. septembar 2023 | 15:58

    U zemlji Nemanjica, u zemlji Svetoga Save, pa nismo mi bolesnici sa zapada koji su se Boga jos pre nekoliko vekova odrekli, SRAMOTA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA