≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta poručuju transparenti LGBT populacije? Jedan je posebno privukao pažnju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reporteri Telegrafa.rs koji su na ulicama već od 13 časova javljaju da su punktovi otvoreni u parku Manjež

  • 0
Beograd prajd, gej parada, parada ponosa Foto: Marko Jovanović

U susret šetnji Parade ponosa koja se danas održala u Beogradu pod sloganom "Nismo ni blizu", počelo je okupljanje pripadnika LGBT populacije koji su sa sobom poneli i transparente na kojima su istakli neke od poruka koje žele da prenesu ove godine.

"Ljubav pobeđuje sve", "Nijedno živo biće ne može biti ilegalno", "Ne idem na prajd jer želim, već jer moram", "Svakog roditelja boli kada mu je dete povređeno" samo su neki od natpisa koji će pripadnici LGBT populacije pokazati Beogradu tokom šetnje.

"Pe***i i žene spasiće svet" je jedan od transparenata koji je posebno privukao pažnju, a koji je posvećen svima onima koji su degradirani zbog svog opredeljenja, omalovažavani zbog pola i roda, ali i u svetlu ogromnog broja femicida koji je zabeležen od početka 2023. godine.

Podsetimo, šetnja je bila planirana za 17 časova i kreće se od Nemanjine (Manjež), odatle se ide u Kneza Miloša, zatim kroz Kralja Milana, pa na Trg Nikole Pašića, kod Narodne skupštine, odakle se ruta vratila opet u Kneza Miloša, Nemanjinu do parka Manjež.

Kako javljaju naši reporteri s ulica, prestonica je bila puna kordona policije, kao i automobilskih patrola. Posebno je primetno bilo prisustvo kordona u Nemanjinoj i oko cele rute u kojima su se učesnici Prajda kretali.

Reporteri Telegrafa.rs koji su na ulicama već od 13 časova javljaju da su punktovi otvoreni u parku Manjež, gde niko nije mogao da uđe do 16 časova, kada je zvanično počelo okupljanje.

(Telegraf.rs)

Video: Direktor Prajda: Policija zna svoj posao, ne brinem za učesnike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA