Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko interesovanje za besplatne preventivne preglede u "Kućici zdravlja" na Altini

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi koji posete "Kućicu zdravlja", bez uputa i bez zdravstvene knjižice, moći će da obave različite preglede

  • 0

U "Kućici zdravlja", svojevrsnoj mobilnoj ambulanti koja je od ponedeljka stacionirana u zemunskom naselju Altina, građani će do nedelje, 17. septembra, u terminu od osam do 15 časova, moći besplatno i bez prethodnog zakazivanja da obave preventivne preglede.

Prema rečima predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića građani ovde na jednom mestu brzo i efikasno mogu da obave veliki broj specijalističkih pregleda, da popričaju sa timom lekara Doma zdravlja "Zemun", dobiju savete u vezi sa očuvanjem zdravlja ili tokom lečenja.

"Naša saradnja sa Domom zdravlja "Zemun" je na visokom nivou. Ova akcija je još jedan vid zajedničke kampanje koju sprovodimo sa Domom zdravlja "Zemun", u cilju podizanja zdravstvene kulture", rekao je Kovačević, naglasivši da je izabrana Altina kao veliko naselje, koje, nažalost, nema ambulantu.

Kovačević je podsetio da je Gradska opština Zemun pokrenula inicijativu da se izgradi ambulanta u naselju Altina.

"Započinje realizacija još jednog našeg projekta, a to je izgradnja novog objekta zdravstvene stanice u Batajnici. Ovaj objekat će imati veće kapacitete i više specijalističkih službi, što je neophodno, budući da se zemunska naselja šire i evidentan je priliv stanovništva", rekao je Kovačević i dodao da je primarna zdravstvena zaštita prva karika u lancu očuvanja zdravlja stanovništva.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Zemun" dr Dražena Babić uverena je da će ova akcija uticati na podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što Dom zdravlja "Zemun", uz podršku opštine Zemun, učestvuje u projektu Kućica zdravlja", – rekla je direktorka dr Babić, te izrazila uverenje da će i u narednom periodu biti više ovakvih ili sličnih projekata.

Svi koji posete "Kućicu zdravlja", bez uputa i bez zdravstvene knjižice, moći će da obave različite preglede. Svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda.

Tako je ponedeljak bio rezervisan za proveru vida, utorak za preventivni pregled osoba sa dijabetesom, a mogao se uraditi i ultrazvuk štitaste žlezde. Sreda je posvećena deci i mladima, uz psihološko savetovalište i opšti pregled, a četvrtak je rezervisan za sve koji imaju ili sumnjaju na kardiovaskularne probleme. Petak je dan za brigu o vitalnosti organizma i različitim vežbama – u zdravom telu, zdrav duh. Subota je namenjena ženama, a nedelja je dan za starije sugrađane.

U sklopu prvih mesec i po dana, koliko traje projekat koji za cilj ima podizanje svesti javnosti o važnosti rane prevencije i dijagnostike, obavljeno je više od 10 hiljada preventivnih pregleda.

"Kućica zdravlja" je otvorena za sve državljane Republike Srbije. Projekat je podržala inovativna biofarmaceutska kompanija "Astra Zeneka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA