Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski turistički festival 15. i 16. septembra na Trgu republike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni muzički program održaće se u petak, 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva

  • 0
Beogradski turistički festival Foto: beograd.gov.rs

Beogradski turistički festival održaće se 15. i 16. septembra na Trgu republike. Sutra, 15. septembra, festival će početi u 11 časova i trajaće do 22 časa, dok u subotu, 16. septembra, počinje u 10 i traje do 14 časova, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Glavni muzički program održaće se u petak, 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, a na bini na Trgu republike nastupaće Dečji hor „Čarolija”, KUD „Lola”, trio „Tri mrske trske” i kvintet „Da kapo” koji će izvoditi filmsku muziku o Beogradu. Takođe, biće predstavljeni rvači sa Svetskog prvenstva u rvanju koje se trenutno održava u Beogradu i najavljeni viteški „Despotovi dani”.

Što se tiče samog programa u petak, od 11 časova događaj otvara povorka učesnika Knez Mihailovom ulicom, potom od 12 do 15 časova sledi prigodni program na bini u organizaciji Dečjeg kulturnog centra. Hor „Čarolija” i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda nastupaće od 16.15 do 17 časova. Zatim sledi prezentacija Svetskog prvenstva u rvanju od 18.30 do 18.40 časova, kao i prezentacija SVIBOR-a. Uslediće i predstavljanje gostiju iz turističkih organizacija Trebinja, Kragujevca, Niša, Loznice, Banjaluke, kao i regija Kopaonik i Republika Srpska. Sleti potom nastup Muzičke omladine Beograda, duvačkog trija „Tri mrske trske” i KUD-a „Lola” od 19.15 časova. Događaj u petak zatvara nastup kvinteta „Da kapo”, zaduženog za izvođenje filmske muzike posvećene Beogradu.

U subotu, 16. septembra, biće organizovane besplatne pešačke ture „Četiri strane Beograda” od 11 do 14 časova.

Turistička organizacija Beograda ovom manifestacijom predstaviće turističku ponudu grada uz bogat muzički, kulturno-umetnički i zabavni program, kao i bazar.

Zainteresovani građani mogu da se jave Turističkom informativnom centru na kraju Knez Mihailove 56 ili putem brojeva telefona: 011/2635-622 i 011/2635-343, saopštavaju iz TOB-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA