Vreme čitanja: oko 1 min.

Majmun na krovu na Karaburmi: Snimak životinje kruži mrežama i nikome nije jasno kako je dospela tu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretpostavlja se da je u pitanju makaki majmun

  • 2

Snimak majmuna koji šeta na krovu na Karaburmi izazvao je nevericu među građanima.

Objava na kojoj se vidi kako majmun lagano šeta po krovu objavljen je na Instagram stranici "moj_beograd_rezerva", a odmah je usledio veliki broj komentara.

"Odakle majmun na Karaburmi?! Bože, jadna životinja", "Nadam se da će biti spasen, ili još bolje da pripada nekom dobrom čoveku", samo su neki od komentara.

U pitanju makaki majmun?

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Gugl pretraga fotografija pokazala je da je ovo verovatno makaki vrste majmuna. Postoji ukupno 23 vrste ovih majmuna koji naseljavaju područja širom Azije, Severne Afrike i Gibraltara, pišu mediji.

Makakiji uglavnom jedu voće i biljke. Neki se mogu hraniti i štetočinama. U proseku, južni svinjorepi makaki u Maleziji pojedu oko 70 velikih pacova godišnje. Zanimljivo je da su sve društvene grupe makakija su matrijarhalne, raspoređene oko dominantnih ženki.

Žive u velikim grupama. Neke vrste imaju dugačke repove, neke imaju kratke, a neke uopšte nemaju vidljiv rep. Većina makakija je smeđe boje, ali ima i crnih. Imaju ružičastu ili crvenu kožu lica i zadnjice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA