Vreme čitanja: oko 1 min.

Sonji je ljudskost važnija od pauze: Kako me je iznenadila medicinska sestra "s druge strane žice"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mali, a zapravo jako veliki gest"

  • 3
Dom zdravlja Šumice Foto: Telegraf

Gest medicinske sestre ambulante "Šumice" vratio mi je danas osećaj ljudskosti i pažnje. Budući da jak lek treba da primam jednom nedeljno, i da mi je baš za danas zakazana prva doza, pozvao sam Dom zdravlja kako bih se najavio.

Pre svega, želeo sam da proverim da li imaju lek, ali jednu stvar nisam znao. Promenio sam Dom zdravlja i nisam znao kod koga sam raspoređen od lekara.

Spremio sam živce već pre telefonskog poziva, ali mi je ljubazan glas s druge strane žice odmah ulio nadu.

Sve sam objasnio medicinskoj sestri koja se javila i koja je uz moje podatke proverila odmah stanje leka i odabranog lekara. Nakon što mi je dala potrebnu informaciju, zamolila me je da je pozovem malo kasnije da proveri da li imaju moju terapiju i koju jačinu.

Nakon sat vremena, stupio sam u kontakt s njom i tada ostao u šoku. Pozitivno iznenađenje.

- Imamo taj lek, dođi što pre, doktorka je pre podne. Sačekala sam je i sve pitala, nisam ni na pauzu otišla (smeh). Ponesi otpusnu listu iz bolnice, trebaće ti, da se ne bi vraćao kući - bile su njene reči.

Ovo je tako mali, a zapravo jako veliki gest. Tokom celog daena žena radi sa pacijentima, a zbog mene je propustila svoju pauzu i poštedela me dodatnog akanja. Njeno ime je Sonja, a ja kao novinar bar ovoliko mogu da joj uzvratim. Danas je i lepa reč, kao i njen gest, retka, a svima nam mnogo znači.

(Telegraf.rs)

Video: Reporter Telegrafa se testirao na koronavirus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    29. septembar 2023 | 22:30

    To joj posao...

  • mima

    30. septembar 2023 | 07:31

    pozdrav Sonji, dobro je da u zdravstvu ima jos uvek humanista i pravih medicinara, da sa ljubavlju rade svoj oosao, briga o coveku i pruzanje strucne pomoci,,,

  • 😱

    30. septembar 2023 | 06:13

    E tugo i zalosti!!! Nesto sto bi trebalo biti normalno i da se podrazumeva,postalo je senzacija i doslo u novine!!! U kakvom svetu zivimo!? Neko ko je odgovoran i radi svoj posao postao je redja pojava od nilskog konja u Velikoj Moravi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA