• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grejna sezona je na pragu: Od danas funkcionalne probe daljinskog grejanja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija

  • 0
Beogradske elektrane toplana grejanje grejna sezona

Foto: Mateja Beljan

U Beogradu danas počinju funkcionalne probe daljinskog grejanja koje će trajati do 9. oktobra, a JKP "Beogradske elektrane" navode da spremno dočekuju 15. oktobar, zvaničan početak grejne sezone.

"Tokom letnjih meseci obavljen je obiman remont toplotnih izvora - toplane i kotlarnice, tolovoda i podstanica. Preostalo je da od danas do 9. oktobra budu obavljene funkcionalne probe sistema koje podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora 15 toplana i 18 kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima", rekao je za Tanjug Vanja Vukić, direktor JKP "Beogradske elektrane".

Cilj proba je da proizvodna i distributivna postrojenja budu što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu, rekao je Vukić.

"Funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije. Zbog toga apelujemo na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada Beograda na broj 11-0-11 ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora", rekao je Vukić.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećoj dinamici:

  • Danas će to biti toplane „Cerak“ i „Mladenovac“, kao i kotlarnice „Janka Veselinovića“, „Uprava prihoda“, „Sremčica“ i „Barajevo“.
  • U utorak će funkcionalne probe biti u toplanama „Dunav“ i „Miljakovac“, kao i u kotlarnicama „GAK Narodni front“, „Luka Beograd “ i „Resnik“ i „Železnik“ .
  • U sredu 4. oktobra biće testirane toplane „Voždovac“, „Mirijevo“, „Borča“ i „Višnjička banja“ i kotlarnice „Braće Marić 3-7“ i obnovljiv izvor energije „Ovča“.
  • U četvrtak, 5. oktobra funkcionalne probe biće u toplanama „Konjarnik“, „Banovo brdo“ i „Batajnica“, kao i u kotlarnicama „Makedonska-Jakšićeva“, „Šeher – Andre Nikolića 3“.
  • Petak, 6. oktobar – Toplane: „Novi Beograd“, „Zemun“ i „Medaković “. Kotlarnice: „Vrtlarska“, „Ljutice Bodana 2“ i „Dom zdravlja Braće Jerković“.
  • U ponedeljak, 9. oktobra radiće se funkcionalne probe u kotlarnicama „Institut za majku i dete“, „KBC Bežanijska kosa“, „KBC Zvezdara – Preševska 31“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161-parna strana“

"Korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11", rekao je Vukić.

(Telegraf.rs)

Video: Sve je spremno za grejnu sezonu u Beogradu, "hladne" probe već od 1. oktobra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA