Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas preventivni pregledi u svim domovima zdravlja u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sledeće nedelje biće organizovani i u domovima zdravlja u Srbiji.

  • 1
EKG, lekar, pregled, srce, doktor, lek, analize Foto: Pixabay

U svim domovima zdravlja u Beogradu, danas od 8 do 14 časova, organizuju se preventivni pregledi.

Žene starije od 40 godina mogu u najbližem domu zdravlja bez zakazivanja da obave ultrazvučni pregled dojke, a muškarci stariji od 49 godina mogu da urade PSA test koji služi za ranu dijagnostiku raka prostate.

Zovod za ovu akciju nije samo oktobar mesec borbe protiv raka dojke, nego i stavljanje akcenta države na prevenciju, rekla je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Sledeće nedelje ista akcija biće organizovana u svim ostalim domovima zdravlja u Srbiji.

Svake godine u Srbiji rak dojke odnese oko 1.700 života, a rak prostate oko hiljadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    8. oktobar 2023 | 17:10

    Dz.Simo Milošević,Čukarica,Banovo brdo nakon 13h nije više primalo pacijente tako da su mnogi vraćeni.Inaće u tom Dz. kada god da se obratiš u tom danu ništa nećeš završiti već te sestre vrate da dođeš sutradan.Uvek i zašta god je tako kako god da ti treba lekar.Kod gonekologa se redovno čeka termin od dva meseca i duže,čak i sa otpusnom listom iz bolnice da se traži kompletno mišljenje.Dva meseca trpim promene vidne i bolove,molim za uput u Dragiše Mišović gde sam operisana ali ni to neće da mi izdaju da odem bilo gde na državni pregled jer finansija za privatno nemam.A koja bolest me razara ko zna kada ću saznati i koliko će kasno biti.Očajna sam ali je za sve u ovoj ustanovi tako pa kako god pacojentu bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA