Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo uklanjanje splavova koji nisu dobili novu lokaciju: Takvu sudbinu ima njih 100

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni urbanista apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, pošto će im odvlačenje biti naplaćeno

  • 4
Splavovi Foto: Beoinfo

Uklanjanje splavova koji na licitaciji nisu dobili novu lokaciju počelo je jutros. Trebalo bi da bude uklonjeno više od 100 splavova, a novu dozvolu za rad dobilo je njih tridesetak.

Za 110 splavova doneto je izvršno rešenje i od jutros su u toku pripreme za uklanjanje prvog splava.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kaže za RTS da je jutros počelo uklanjanje splavova koji su dobili rešenje o uklanjanju i o izvršenju.

"Danas krećemo sa kopna. Javna komunalna preduzeća će to sprovesti. Do kraja nedelje će se završiti i postupak za odvlačenje splavova sa vode, pošto smo imali problema vezano za javnu nabavku, međutim sada smo u samoj završnici", ističe Stojčić.

Najavljuje da će u narednih nekoliko nedelja biti sprovedene sve aktivnosti.

Stojčić apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, pošto će im odvlačenje biti naplaćeno.

"Ukoliko to sami urade, mnogo je jednostavnije i jeftinije za njih", naglašava Stojčić i kaže da je malo onih koji su uklonili splavove - svega dva ili tri splava.

Stojčić ističe da je sve mirno, da komunalna preduzeća rade svoj posao i da će tako raditi i izvođač koji će voziti splavove sa vode.

"Svako radi svoje, postoje zakonske norme. Mi poštujemo zakon, danas krećemo i nećemo stati dok ceo postupak ne završimo", ističe Stojčić.

Kaže da je ideja da u toku jednog dana bude uklonjeno više splavova, pošto ih ima dosta, ali da sve zavisi od slučaja do slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    11. oktobar 2023 | 11:34

    Nadam se da ce ukloniti skalamerije na sprat a ostaviti male, lepe, uredjene i prikladne porodicne splavove i izmedju veliki razmak da se vidi reka.

  • Bravo

    11. oktobar 2023 | 11:42

    Podrzavam akciju! Vreme je i bilo da se to ocisti!

  • PECA

    11. oktobar 2023 | 12:11

    A ko je izvođač koji će ih odvoziti, ko ga je izabrao i koliko će biti dobar za taj posao ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA