Vreme čitanja: oko 2 min.

Kućica zdravlja sada je na Zvezdari: Ovo je radno vreme i raspored rada specijalista

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cilj ovog projekta jeste ukazivanje na značaj preventivnih pregleda

  • 0
Kućica zdravlja Foto: Telegraf

Nakon uspešnih sedam dana na opštini Voždovac, "Kućica zdravlja", svojevrsna mobilna ambulanta koja svim građanima Srbije omogućava da potpuno besplatno i bez zakazivanja provere svoje i zdravlje svoje dece, počela je s radom danas na opštini Zvezdara, na adresi Mirijevski venac 18, u naselju Mirijevo.

Za sve građane biće otvorena s produženim radnim vremenom u odnosu na dosadašnju praksu. Događaju je prisustvovala Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

"Nastavak odlične saradnje Gradske opštine Zvezdara i Doma zdravlja 'Zvezdara' svoju potvrdu imaće u realizaciji 'Kućice zdravlja', novog zajedničkog projekta, koji će stanovnicima Zvezdare omogućiti da u narednih sedam dana prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Opština Zvezdara je prepoznala značaj javnog zdravlja, odnosno primarne zdravstvene zaštite svojih sugrađana, tako da nakon renoviranja četiri ambulante i donacije savremenih aparata Domu zdravlja 'Zvezdara' nastavljamo da zajednički brinemo o zdravlju Zvezdaraca. Pozivamo vas da iskoristite mogućnost i bez čekanja obavite sve preglede koji su dostupni u 'Kućici zdravlja'", izjavio je predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

"Cilj ovog projekta jeste ukazivanje na značaj preventivnih pregleda, kao i na činjenicu da svaki lek ima zamenu u prevenciji. Upravo zato pozivamo sve građane da svakog dana, od 8 do 17 časova, dođu i obave ultrazvučne i specijalističke preglede bez zakazivanja, knjižice i uputa", rekla je Aleksandra Ružičić, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Zvezdara".

Kao i do sada, svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda, te je tako ponedeljak na Zvezdari rezervisan za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda prevenciji i lečenju dijabetesa, četvrtak je dan za penzionere, a petkom će se voditi računa o očnim bolestima. Prvi dan vikenda rezervisan je ponovo za najstarije sugrađane, dok se nedeljom "Kućica zdravlja" otvara za porodice sa malom decom.

Ova mobilna ambulanta preseljena je na Zvezdaru nakon akcije besplatnih preventivnih pregleda na opštini Voždovac, gde su od 2. do 8. oktobra obavljeni preventivni pregledi kod 525 građana.

(Telegraf.rs)

Video: Obavljeno 4.000 besplatnih pregleda u "Kućici zdravlja" u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA