Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarka u kolicima, veslanje i bridž: Bogat sportski program ovog vikenda u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogat sportski program ovog vikenda u Beogradu

  • 0
Kosarka u kolicima, Vlade Divac, Kristofer Hill ILUSTRACIJA, Foto: Nikola Anđić

Sledi nam lep, topli vikend u Beogradu, a biće obogaćen i sportskim manifestacijama.

Klub košarkaša u kolicima "Singidunum", u saradnji sa Sportskim savezom OSI Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, organizuje Međunarodni turnir za košarkaše u kolicima "Trofej Beograda 2023", saopštavaju iz ove sportske organizacije.

Turnir se održava 21. i 22. oktobra s početkom u 15 časova u dvorani Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku. Svečano otvaranje turnira je u 17 časova, a pored domaćina učestvovaće ekipe BK HIK "Balkan-Sofija", KIK "Bosna" i KKK "Soko". Na turniru se očekuje 60 takmičara, a finale je zakazano za nedelju u 11 časova.

Asocijacija "Sport za sve", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, organizuje manifestaciju "Zaveslajmo zajedno" u nedelju, 22. oktobra, s početkom u 12 časova, uz podršku Kajak rafting kluba "25. maj 1847" i KRSN "Savska oaza".

Okupljanje za sve ljubitelje veslanja je na platou kod Čukaričkog rukavca, gde će učesnici svoje kajake i kanue spustiti u vodu i odakle će u 12 časova, uz pratnju rečne policije i spasilačkih čamaca, veslati do SRPC-a "25. maj – Milan Gale Muškatirović".

Po završetku manifestacije, učesnicima će biti podeljene medalje, diplome za učešće i topli napici.

"Trofej Beograda 2023" u bridžu biće održan 21. i 22. oktobra na šestom spratu hotela "Palas", saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

U pitanju je tradicionalna manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu. Očekuje se učešće oko 40 igrača iz zemlje i regiona.

Svečano otvaranje je u subotu, 21. oktobra, sa početkom u 10.45, a turnir počinje u 11 časova. Dodela nagrada i zatvaranje takmičenja planirano je u nedelju, 22. oktobra, u 16 sati.

Posetioci će na manifestaciji moći da se upoznaju sa takmičarskim bridžom, kao i da saznaju gde i kada se organizuju kursevi za početnike.

(Telegraf.rs)

Video: Veliko srce Vlada Divca: Seo u invalidska kolica i igrao meč protiv Zvezde, a razlog je oduševio sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA