≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste čuli za likvidambar? Prelepo drvo koje u jesen postaje magično zasađeno je kod "25. maja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povod za ovu sadnju je rođendan "Zelenila Beograd"

  • 0
Likvidambar Foto: Beoinfo

JKP "Zelenilo - Beograd" tradicionalno, povodom rođendana, daruje Beograđanima sadnicu koju retko mogu videti na javnim zelenim površinama u gradu.

Tim povodom danas su v. d. generalnog direktora preduzeća Dušan Tojagić i dvostruka olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić zasadili stablo likvidambra na šetalištu 25. maj, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća "Zelenilo - Beograd".

"Ove godine, kada JKP 'Zelenilo - Beograd' obeležava 94 godine od osnivanja, zadovoljstvo mi je da sa izuzetnom sportistkinjom kakva je Milica Mandić posadim ovo stablo i da time još jednom istaknemo značaj zaštite i unapređenja zelenila. Ovim činom želja nam je bila da zajednički skrenemo pažnju mladim ljudima na prave vrednosti", rekla je Mirjana Obućinski iz JKP-a "Zelenilo - Beograd".

Likvidambar Foto: Beoinfo

Milica Mandić je istakla da je srećna što je pozvana da učestvuje u obeležavanju rođendana JKP-a "Zelenilo - Beograd".

"Ovi ljudi rade divan posao svaki dan na ozelenjavanju grada. Godišnje posade preko 10.000 stabala, što je impozantna brojka. Drago mi je što sam sadnjom ovog jednog stabla dala svoj doprinos", istakla je Milica Mandić.

Početak organizovane brige o zelenilu u gradu započinje 1929. godine. kada Grad Beograd osniva službu pod nazivom Odsek za parkove, a nešto kasnije Odsek za parkove i pošumljavanja, čiju tradiciju baštini, nastavlja i unapređuje današnje "Zelenilo - Beograd".

Likvidambar Foto: Beoinfo

Danas se ovo preduzeće bavi održavanjem 3.000 hektara javnih zelenih površina na teritoriji 10 centralnih gradskih opština u Beogradu. Vodi brigu o 1.287 dečjih igrališta, 427 sportskih terena, 117 teretana na otvorenom, 60.000 drvorednih stabala u 759 ulica i više od 500.000 stabala na slobodnim zelenim površinama.

Svake godine posadi se 10.000 stabala i milion sadnica cveća u cvetnjacima širom grada.

(Telegraf.rs)

Video: Snežana i Srboslava su među pet žena koje rade kao kosači u beogradskom "Zelenilu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA