≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve duge se pojavile iznad Beograda, imate pravo na dve želje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za dugu se vezuju različita verovanja

  • 0

Oni koji su ovog jutra prolazili putem Pančevo-Beograd mogli su da vide prelep prizor, ali i da zamisle želju, ili dve.

Građani koji su videli duplu dugu pravi su srećnici, s obzirom na to da je ona jako retka pojava. Mnogi odmah pohitaju da fotografišu dugu kada je ugledaju jer je sama po sebi lepa za oko, te je oduševljenje još veće kada se nebom pružaju dve.

Ukoliko se i "dodatna" duga dobro vidi, ako obratite pažnju,zapazićete da je njen redosled boja obrnut u odnosu na osnovnu dugu jer je ona nešto poput njene refleksije.

Kako mnogi, kada vide dugu, zamisle želju, veruje se i da svako ko vidi duplu dugu treba da izađe napolje, pogleda u nebo i zamisli dve želje.

Prema narodnom verovanju, dugine boje predskazuju hoće li godina biti plodna, prema verovanju. Ukoliko na dugi preovladava plava boja, godina će biti kišna, a ako je u pitanju zelena paša će biti dobra. Crvena boja biće radosna za vinare i vinogradare, dok žuta predskazuje dobar rod žita.

Koje god verovanje da imamo u vezi sa momentom kada ugledamo dugu, činjenica je da je ona lep prizor koji nas obično razveseli, te neretko poželimo da "škljocnemo" i sačuvamo ga kao uspomenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA