Vreme čitanja: oko 1 min.

Semafor na raskrsnici Prilaza i Prvomajske u Zemunu stvorio gužve!? Nadležni imaju opravdanje zašto je tu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rad svetlosne signalizacije na ovoj raskrsnici funkcioniše u detektorskom režimu

  • 5
Prvomajska Prilaz Semafor Foto: Mateja Beljan

Zašto je uveden pametni semafor između Prilaza u Prvomajske ulice, ako je taj semafor u Zemunu stvorio dodatne gužve? - pitaju se građani, a "Telegraf" je potražio odgovore od nadležnih.

Reč je o jednoj od najkomplikovanijih raskrsnica u gradu, tačnije, o dve povezane raskrsnice u koju se ulivaju ulice: Prvomajska, Teodora Hercla (nekada Prilaz i Jakuba Kuburovića), Novogradska, Zlatiborska i Đorđa Pantelića.

Glavni pravac je Teodora Hercla - Prvomajska, odnosno Zemunska bolnica - Novi grad.

"Tu se stvaraju i najveće gužve, gore prema okretnici i dole prema Tošinom bunaru. Ranije nije bilo semafora, pre oko 5-6 godina je postavljen i stvarale su se gužve, potom je on isključen. Mogli su da pretpostave da će se gužve ponovo stvarati", priča jedan komšija.

Međutim, u trenutku kada su naši reporteri bili na ovoj raskrsnici nije bilo ni gužve, ali bilo je oko 10.30 časova.

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovorili su da je svetlosna saobraćajna signalizacija, odnosno pametni semafor na raskrsnici Prvomajske i Prilaza "u funkciji zbog povećavanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na pomenutoj raskrsnici, pre svega pešaka".

"Rad svetlosne signalizacije na ovoj raskrsnici funkcioniše u detektorskom režimu gde se na osnovu senzora koji se nalaze u kolovozu i u zavisnosti od saobraćajnog opterećenja na prilazima raskrsnici, prilagođava trajanje zelenih intervala.

Tehničke službe prate situaciju na raskrsnici i ukoliko se javi potreba izvršiće se određena podešavanja, a sve u cilju optimalnog opsluživanja pešačkih i vozačkih tokova na raskrsnici", odgovorili su nam u Sekretarijatu.

(Telegraf.rs)

Video: Autobus pun putnika prešao na crveno svetlo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuka

    9. novembar 2023 | 21:37

    Hahahaha..cuj ove,bili smo u 10:30 i nema gužve .pa rodjače izadji tu u 7:30 pa da vidiš

  • Milos

    9. novembar 2023 | 21:50

    Ljudi, u Zemunu ste napravili haos sa ovim semaforima i to ce vam svako reci. Na Karadjordjevom trgu se ceka citavu vecnost na zeleno svetlo za pesake, pa ljudi pretrcavaju jer nemaju toliko vremena da cekaju da predju ulicu. Dalje, stvaraju se guzve gde ranije nisu bile, kao u 22. oktobra. Da li neko dodje da proveri kako rade ovi semafori ili samo postavite i odete?!?!

  • Goran

    9. novembar 2023 | 22:08

    Dobar je taj semafor da stvori gužve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA