Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kontroliši se malo": Bilbordi zbunili Beograđane, evo kome je poruka upućena i zašto ne treba da okleva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novembar je, inače, mesec posvećen muškom reproduktivnom zdravlju

  • 1
Kontroliši se Foto: Promo

Bilbordi sa porukom "Kontroliši se malo", na kojima su prikazani muškarci koji pokazuju srednji prst, privukli su veliku pažnju na ulicama Beograda, a kako smo saznali, isti su viđeni i u Banjaluci.

Sada smo otkrili i koja je, zapravo, bila njihova poruka. Nije nimalo laka tema, ali se o njoj ne govori mnogo - rak testisa. Baš zato srednji prst na ovim bilbordima bio je podignut, kažiprst presavijen napola, a domali i mali prst potpuno su ostali skriveni.

Novembar je, inače, mesec posvećen muškom reproduktivnom zdravlju i tim povodom, advertajzing agencija Ovation, u saradnji sa udruženjem Superbrke iz Banjaluke pokrenula je ovu akciju.

Kancer testisa je najčešći kod mladih muškaraca, starih između 15 i 40 godina.

Fotografije, koje možemo da vidimo na bilbordima, uradio je Vladimir Milivojević Boogie, svetski poznat fotograf iz Beograda.

Porukom "Kontroliši se malo – Ne odbijaj da pregledaš testise" pozivaju se momci u rizičnoj grupi da bar jednom godišnje zakucaju kod urologa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија до Токија Русија до милвокија

    9. novembar 2023 | 15:25

    Знам да нећете објавити коментар, али... У Шапцу нема термина код уролога. Уствари не само код уролога, него код било којег специјалисте. Последњи пут када сам био због цисте величине пинг-понг лоптице, после завршене терапије половином маја 2016. хтела шалтерска службеница на урологији да ми закаже контролу за јануар 2017. године. Од тада ми још увек стоји циста величине зрна грашка.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA