Vreme čitanja: oko 1 min.

Šapić u Batajnici: Obišao je radove na izgradnji vodovoda u naselju Šangaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na novu mrežu biće priključeno oko 1.800 domaćinstava

  • 3
Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u batajničkom naselju Šangaj.

On je istakao da će na novu mrežu biti priključeno oko 1.800 domaćinstava, kao i da će čitav posao biti završen do kraja novembra.

Šapić je podsetio da je u februaru obišao radove, te da je prvobitno bilo planirano da na mrežu bude priključeno oko 1.000 domaćinstava, ali je na kraju taj broj gotovo udvostručen.

– Planirana je izgradnja mreže za oko 1.000 domaćinstava, da bi kasnije bilo obuhvaćeno dodatnih 500 do 600, a sada su procene da će konačna brojka biti oko 1.800 domaćinstava. Kada je vodovodna mreža u pitanju, posao je praktično završen i preostalo je još nekih stotinak metara, što bi trebalo da bude završeno do kraja meseca. Trenutno su u toku radovi na priključenju domaćinstava na mrežu. Izuzetno je važno da se poslovi završavaju u razumnim rokovima i da se radovi ne „otežu” jer to nema smisla. Ukupna vrednost radova na izgradnji vodovodne mreže je 320 miliona dinara – rekao je Šapić.

On je dodao da se trenutno radi na još nekoliko projekata vezanih za ovaj deo grada, od kojih je najvažnije novo groblje u Batajnici, koje je u fazi završetka projektovanja.

– To je inicirala Opština Zemun, ali postoje određeni problemi sa lokacijskim uslovima. Ipak, novo groblje u Batajnici je neophodno i zbog toga nećemo odustati, bez obzira na administrativne ili druge probleme. Radovi na proširenju groblja u Ugrinovcima su počeli i očekujem da taj posao bude završen relativno brzo – istakao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    9. novembar 2023 | 16:50

    A KADA ĆE KANALIZACIJA U CELOJ BATAJNICI. SRAMOTA… kao da nismo deo Beograda, čistimo jame bar 2 puta mesečno. SRAMOTA

  • E

    9. novembar 2023 | 17:31

    Moj bato,N.Pazova je 6. km iza Batajnice,ima vodovod od '80-tih godina,možda i pre,plin od '90-tih,kanalizaciju nisam siguran kada je dobila,a ovi Bg opština pa voda na hidrofor i plivaju u sopstvenim go.... Čak su i vojni aerodrom nazvali Batajnica,a veze nema sa njoma,nalazi se u naseljenom mestu u N.Pazovi,jbg onaj ko ga tu postavi,zato je sada svaka vrsta kancera u porastu u N.Pazovi.

  • Licemerka

    9. novembar 2023 | 16:38

    Građani na Umci nemaju vodu od sinoć. A kanalizaciju nikada nisu ni imali. A kada padne mala kiša -nestane struja i telefoni ne rade. NEKA REŠAVA PROBLEME!! ILI SMENA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA