Vreme čitanja: oko 1 min.

Šapić: "Knjiga o Milutinu” nas tera na duboko promišljanje o žrtvi naših predaka za slobodu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šapić je čestitao glumcu Nenadu Jezdiću i izrazio veliko poštovanje zbog načina na koji on izvodi predstavu

  • 2
Aleksandar Šapić knjiga o Milutinu Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je sinoć jubilarnom, 150. izvođenju monodrame "Knjiga o Milutinu", rađene po romanu Danka Popovića, u kojoj je briljirao glumac Nenad Jezdić. Kako je nakon predstave Šapić istakao, jubilarno izvođenje simbolično je bilo na Dan primirja, 11. novembra, kada je ozvaničen kraj Prvog svetskog rata.

Ova predstava, u velelepnom izvođenju gospodina Jezdića, sada već slobodno može da se kaže da je kultna, a on kao da ne glumi već živi ovaj lik. Kada dođu ovakvi dani, u kojima se sećamo naše slavne istorije, možda bi trebalo da svi stavimo prst na čelo zbog toga kakvu su žrtvu naši preci podneli i kroz šta su sve morali da prođu da bismo mi danas živeli u slobodnoj zemlji. Ovo je jedna od predstava koja vas natera na duboko promišljanje o svemu. Zato je važno da pamtimo veliku pobedu i veliku žrtvu koju je srpski narod podneo ne samo slobodu Srbije već i čitave Evrope i da promislimo o svemu baš zbog momenta u kojem se čitav svet nalazi, pa i mi kao zemlja i kao narod – naveo je Šapić.

Šapić je čestitao Jezdiću i izrazio veliko poštovanje zbog načina na koji on izvodi predstavu.

"Knjiga o Milutinu” postavljena je u „Zvezdara teatru”, a režiju i adaptaciju potpisao je Egon Savin. Premijerno je izvedena 11. novembra 2021. godine, takođe na Dan primirja.

"Knjiga o Milutinu” je najčitaniji roman posleratne srpske književnosti, doživela je četrdeset izdanja i prodata je u više od petsto hiljada primeraka.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Činimo sve da „treće doba“ našim starijim sugrađanima bude što lepše i bezbrižnije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    12. novembar 2023 | 09:44

    Ta knjiga govori bas o osobama kao sto si ti!

  • Lacko

    12. novembar 2023 | 11:18

    U autobusima je ludnica od ovih sto se vozikaju "besplatno". Gledam kako se po 10-15 ucenika gura da udje, a sidju na sledecoj stanici. Mogli bi i 2-3 minuta peske. Penzioneri slicno. Ne treba nista da bude " besplatno". Makar simbolicnu crnu treba naplatiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA