Vreme čitanja: oko 2 min.

Počeli pripremni radovi na uređenju parking prostora na pijaci "Stari Merkator"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

V.d. direktora JKP "Beogradske pijace" Bojan Bajagić, predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Srđan Praštalo, posetili su juče pijacu "Stari Merkator" i razgovarali sa zakupcima

  • 0
Pijaca Stari Merkator Foto: Promo/ JKP Beogradske pijace

V.d. direktora JKP "Beogradske pijace" Bojan Bajagić, prilikom obilaska pijace, naglasio je da je pijaca "Stari Merkator" kompletno uređena, postavljena je nova pijačna oprema, nova ventilacija, cela pijaca je klimatizovana, obnovljena fasada, a na platou pored pijace uređen je poseban deo - cvetni kutak.

Tom prilikom, najavio je da JKP "Beogradske pijace" trenutno izvodi pripremne radove na raščišćavnju terena radi izgradnje parking prostora u suterenskom delu pijace. Izgradnja parking prostora na pijaci olakšaće svim kupcima i zakupcima svakodnevnu posetu pijaci "Stari Merkator". Bajagić je dodao da će parking prostor imati 51 parking mesto, od čega će tri biti namenjena za osobe sa invaliditetom.

V.d. direktora JKP "Beogradske pijace" Bojan Bajagić još je istakao, da su zajedničkom saradnjom sa opštinom Novi Beograd i drugim nadležnim javno komunalnim preduzećima, potpuno uređeni prilazi ovoj pijaci, kao i prostor ispred pijace, duž cele saobraćajne površine. Postavljeno je 67 novih modernih bokseva i asfaltirana je pešačka staza, što je doprinelo da ceo prostor dobije sasvim drugačiji, moderan i uniformisan izgled, kakav zaslužuje jedan od glavnih centara Novog Beograda.

Predsednik Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Srđan Praštalo, istakao je da će izgradnja parking prostora biti veliko olakšanje za mnogobrojne zakupce i posetioce, jer će moći da parkiraju svoja vozila i brzo i jednostavno se popnu do pijace, liftom ili kružnom rampom. Praštalo kaže da su zakupci ove pijace izuzetno zadovoljni zbog činjenice da JKP "Beogradske pijace" brine o njihovim interesima i potrebama, kao i da je "Stari Merkator" samo jedna od beogradskih pijaca koje su uređene na zadovoljstvo kako kupaca, tako i prodavaca.

Pijaca "Stari Merkator" izuzetno je važna za snabdevanje stanovnika najveće beogradske opštine, rekao je predsednik opštine Bojan Bovan i dodao da su pijace inače veoma važne za lokalnu ekonomiju, kao i za snabdevanje građana po pristupačnim cenama.

Pijaca "Stari Merkator" samo je jedna u nizu beogradskih pijaca koje posluju u sistemu JKP "Beogradske pijace", na kojima su unapređeni uslovi kupovine i prodaje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA