≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Taksisti u Beogradu žele mobilni toalet, ali propisi to ne dozvoljavaju: Radi se na rešenju problema

Vreme čitanja: oko 1 min.

U gradu Beogradu taksi prevoz trenutno obavlja 6.410 taksi vozača

  • 3
taksisti, javni wc, toalet, toi toi, toilet public Foto ilustracija: Shutterstock

Taksisti koji borave na stanici kod Autokomande žele samo jedno - plastični mobilni toalet.

Iako je postavljanje toaleta na stanicama buseva i taksija u planu, za sada postoji jedna pravna prepreka - podrazumeva se da taksisti uopšte ne smeju da napuštaju vozilo, a ako to i učine, od njega ne smeju da se udalje.

To znači da fiziološke potrebe mogu da obavljaju samo van radnog vremena, ali radi se na izmeni propisa.

"U cilju pružanja usluga u oblasti taksi prevoza i ostalih poslova iz ove oblasti Sekretarijat za javni prevoz je u proteklom periodu inicirao izmene Odluke o komunalnom redu i Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada Beograda, kako bi se stvorio pravni osnov za postavljanje javnih toaleta montažnog tipa u zoni taksi stajališta, okretnica i terminusa i manjih montažnih objekata privremenog karaktera – objekta sa pratećim sadržajem (toalet, čekaonica, kiosk sa komercijalnim sadržajem), za potrebe taksi prevoznika, korisnika taksi usluge saobraćajnog, voznog osoblja, kontrolora i ostalih građana", saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Usvojenim izmenama navedenih odluka Sekretarijatu za javni prevoz je data nadležnost da navedene objekte postavlja na osnovu odobrenja koje donosi u formi rešenja, nakon sprovedenog postupka javne nabavke ili na osnovu zakona kojim se uređuje javno privatno partnerstvo i koncesije, uz prethodno planirana finansijska sredstva.

Imajući u vidu da u gradu Beogradu taksi prevoz trenutno obavlja 6.410 taksi vozača i da prilikom obavljanja ove delatnosti veći deo vremena provode na taksi stajalištima gde su po važećoj Odluci o komunalnom redu dužni da ostanu pored vozila ili u vozilu, Sekretarijat za javni prevoz preduzima aktivnosti na rešavanju predmetnog problema kako bi se omogućio nesmetan rad taksi prevoznika i obezbedili povoljniji uslovi korisnicima taksi prevoza i drugih građana za konforom, fiziološkim i drugim potrebama", dodaju u ovom sekretarijatu.

(Telegraf.rs)

Video: Ivan Divac o uklanjanju taksista sa aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. decembar 2023 | 19:09

    Mobilni wc su preka potreba za sve građane Srbije ali ko će to da održava?

  • SrbskiBek

    15. decembar 2023 | 18:30

    Toliko praznih kantica od marmelade !!!! Mislite o tome !!??

  • VIDEX

    16. decembar 2023 | 17:50

    Sto bi se reklo nista od toga...ali ima leka i za to,probusi se pod automobila i sediste,i kad prigusti pomeri se otvor na sedistu otvori se pod i fljuuus na asvalt..i resen problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA