Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradska opština Novi Beograd nastavlja ozeljenjavanje: Spremne nove sadnice

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Bulevaru Nikole Tesle zasađene lipe

  • 0
Zelenilo, Beograd, cveće, paravani Foto: Tanjug/JKP Zelenilo Beograd

Gradska opština Novi Beograd nastavlja ozeljenjavanje životnog i radnog prostora u sklopu akcije "Zeleni Novi Beograd", sadnjom 19 novih školovanih sadnica.

"Akcija 'Zeleni Novi Beograd' je zvanično počela početkom meseca sadnjom 10 odraslih lipa u Bulevaru Nikole Tesle, u blizini raskrsnice sa Ulicom Ušće. Danas nastavljamo akciju i sadnju 19 novih, takozvanih školovanih sadnica", rekao je za Tanjug Bojan Bovan, predsednik GO Novi Beograd.

On je podsetio da je, u prvoj fazi, odabrano 17 lokacija za drvorede. To su prazni prostori pored novobeogradskih bulevara, gde se dešava najviše emisija gasova, jer je saobraćaj najintenzivniji.

"Naša opština je uputila pozive kompanijama, ustanovama, malim i velikim preduzetnicima, kao i građanima Novog Beograda, ali i svima koji posećuju parkove na Novom Beogradu, da doniraju sredstva i daju predloge gde bi voleli da vide više drveća. U tu svrhu otvoren je i namenski račun", rekao je Bovan.

Prema njegovim rečima, cilj je da se upiju štetni gasovi, sačuva već postojeće zelenilo i, naravno, poveća količina zelenila na mestima gde ga nije bilo dovoljno, sadnjom drveća u drvoredima i parkovima.

"Akcija se sprovodi u saradnji sa JKP "Zelenilo - Beograd" koje bira sadnice shodno lokacima na kojima se sade i preuzima brigu o njihovom negovanju", rekao je Bovan.

Mirjana Obućinski, iz "Zelenila Beograd", kaže da su u bulevaru Nikole Tesle zasađene lipe, a da će njihove krošnje već na proleće biti vidljive.

"Mi smo zahvalni Gradskoj opštini Novi Beograd što je prepoznala koliko je sadnja stabala značajna u našem gradu i to su pluća našeg grada", rekla je ona za Tanjug.

"Građani i preduzeća koja žele finansijski pomognu ili daju predloge za ozelenjavanje svog neposrednog okruženja, sve informacije mogu da dobiju na sajtu www.zeleninovibeograd.rs", rekla je Mirjana Obućinski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA