Vreme čitanja: oko 1 min.

Vikend u znaku sporta u Beogradu: Trka u boji, aerobik i kik-boks

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dugoročne prednosti ovakvih manifestacija su ogledaju se u motivaciji građana da se bave sportom

  • 0
TRKA SA BOJAMA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trka pod nazivom "Kolor ran" održaće se u Beogradu 23. decembra sa početkom u 10 časova.

Događaj finansira Sekretarijat za sport i omladinu.

Za ovaj popularni događaj karakterističan je neobičan običaj: posipanje učesnika bojama organskog porekla.

Pored vrednih nagrada i povoda da takmičari, posle trke, skidaju boju sa sebe, dugoročne prednosti ovakvih manifestacija su ogledaju se u motivaciji građana da se bave sportom.

Istog dana biće održane i druge manifestacije, poput "Aeobik hepeninga" u "Beo šoping centru",kojim je planirano da se promoviše zdrav način života kroz pravilno vežbanje. Realizacija je u saradnji sa studentima Odseka za rekreaciju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Ovu manifestaciju svake godine poseti veliki broj zainteresovanih vežbača koji imaju priliku da prate prezentere iz brojnih disciplina, poput različitih plesova: Zumba, Salsa,Hip- hop, Kapuera...

Turnir u kik-boksu

Sportska dvorana "Ljubomir Ivanović Gedža" u Mladenovcu će 22. i 23. decembra ugostiti međunarodni turnir u kik-boksu, pod nazivom "Trofej Beograda". Događaj će organizovati kik-boks savez Beograda a biće i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Učestvovaće takmičari svih uzrasta i težinskih kategorija. Oni će se takmićiti u 4 kategorije: ow kick, full contact, point fighthing i kick light.

Turnir "Trofej Beograda" prvi je koji je uveo jednu od najmasovnijih disciplina,"point fighting", koja pretenduje da se probije i na Olimpijske igre.

Na turniru svake godine učestvuju klubovi iz Srbije ali i okolnih zemalja. Ove godine će Mladenovac ugostiti više od 200 boraca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Reportažu sa događaja će obaviti televizija "Arena fight", koja će, takođe, ispratiti takmičenje. Na kraju će biti dodeljene nagrade, u okviru kojih je i "Zlatni kik-bokser", najprestižniji trofej koji dodeljuje Kik-boks savez Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA