Vreme čitanja: oko 1 min.

Prelep gest momka koji je život posvetio najmlađima i Romima: Odneo paketiće deci s najtežom dijagnozom

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko bravo za  celokupan profesionalni tim službe za dečiju neuro-hirurgiju, poručuje direktor "Romske produkcije"

  • 0

Romska produkcija, na čelu sa direktorom Sedatom Drmaku, odlučila je i ove godine da obraduje bolesnu decu. Reč je o mališanima na hematologiji Instituta za majku i dete, mališanima na institutu za radiologiju i onkologiju RS, kao i mališanima na institutu za ortopediju i traumatologiju na Banjici.

Ova nevladina organizacija svake godine u evropskim danima borbe protiv raka, januaru i oktobru mesecu, takođe, obezbeđuje oko 200 - 300 pregleda u vidu papa-nikolau testa, mamografije, eho dojki kao i kompletnog skrining programa u cilju podizanja svesti ljudi u Srbiji gde je puno onih koji boluju od ove bolesti.

- Veliko bravo za  celokupan profesionalni tim službe za dečju neuro-hirurgiju, zahvaljujući čijoj stručnosti su se mnogi mališani lečili i oporavili. Zahvalni smo celom kolektivu na dozvoli sprovođenja jedne ovakve akcije u cilju dečije radosti i sreće koja i nas sve zajedno ispunjava. Njihova sreća je i naša. Drago nam je da smo ulepšali ovu prazničnu euforiju velikim i malim pacijentima i iskreno se nadamo da će naš apel uroditi plodom, kako bi svim pacijentima na ovom odeljenju boravak bio lakši - reči su direktora "Romske produkcije".

Kompletan razgovor sa gospodinom Drmaku pogledajte na početku teksta u video prilogu naše Danijele Nikolić.

(Telegraf.rs/Danijela Nikolić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA