Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana inkluzivna tribina "Budimo bezbedni"

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prostorijama Centra za kulturu "Vlada Divljan" održana je inkluzivna tribina "Budimo bezbedni" koju je istoimeno udruženje organizovalo u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Gradskom opštinom Palilula i Crvenim krstom Palilule

  • 0
Budimo bezbedni, GO Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Ispred GO Palilula, na početku tribine prisutnima se obratio član Veća opštine Aleksandar Karadžić i pozdravio ih u ime predsednika GO Palilula Miroslava Ivanovića koji je bio sprečen drugim obavezama da prisustvuje ovoj tribini. Ističući važnost rada sa mladima, Karadžić je rekao da je GO Palilula organizovala niz tribina iz oblasti bezbednosti saobraćaja u osnovnim i srednjim školama, kao i akcije podele besplatnih auto sedišta za decu i niz drugih aktivnosti sa kojima će se nastaviti i u narednom periodu.

U ime Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda Snežana Milošević je istakla uspešnu saradnju sa Udruženjem "Budimo bezbedni" i očekuje da će se ona nastaviti i ubuduće, kao i sa drugim udruženjima koja učestvuju sa svojim projektima na konkursima koje raspisuje Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Predsednica Udruženja "Budimo bezbedni" i poznato tv-lice Dea Đurđević je iznela svoja lična iskustva u vezi sa teškom saobraćajnom nesrećom koju je doživela pre nepune četiri godine. Ona je posle oporavka osnovala udruženje "Budimo bezbedni" kako bi organizovala tribine o bezbednom ponašanju u saobraćaju i podizanju nivoa bezbednosne kulture u društvu. Kako je istakla, nedavno su za samo dva meseca organizovali 28 tribina.

Članice Crvenog krsta Palilule su ovom prilikom demonstrirale pružanje prve pomoći prilikom raznih vrsta povreda u saobraćajnim nesrećama. Tribini su prissuvovali mladi iz Doma učenika "Patrijarh Pavle" i Udruženja "Živimo zajedno". U ime GO Palilula tribini je prisustvovala član Veća opštine Bojana Milenović.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA