Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kako donirati hranu Prihvatilištu za odrasle?": Humani ljudi žele da pomognu, ali postoji procedura

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrana ne nedostaje

  • 0
banka hrane, donacija, hrana Foto: Shutterstock/Veja

Mnogi Beograđani su se, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, setili i naših komšija s ulica, kojima je jedina sigurna postelja u "Prihvatilištu za odrasla i stara lica". Pitaju se kako da donesu donacije, naročito hranu, koje u periodu slava i slavlja imamo u izobilju.

Hrana, međutim, ne nedostaje.

"Sve objave u vezi donošenja hrane na društvenim mrežama nisu plasirane od strane Ustanove s obzirom da raspolažemo svim potrebnim raznovrsnim namirnicama", kazali su za "Telegraf" u ovoj ustanovi.

Donacije su moguće, ali po definisanoj proceduri.

"Osnivač Ustanove 'Prihvatilište za odrasla i stara lica', Grad Beograd koji ujedno finansira celokupnu delatnost, te su od strane osnivača propisane i posebne procedure za prijem donacije. Pre svega potrebno je da potencijalni donator na imejl uputi Pismo namere u kom će navesti sledeće podatke: naziv davaoca donacije, sedište, kontakt podatke i kontakt osobe, predmet donacije, vrednost donacije sa podacima na čiji teret pada PVD i namenu donacije. Nakon toga, Ustanova prosleđuje Pismo namere osnivaču na odobrenje. Po pribavljenoj saglasnosti osnivača, usaglašava se model ugovora o donaciji nakon čega se isti potpisuje i pristupa se realizaciji same donacije", kazali su iz ove ustanove za "Telegraf".

(Telegraf.rs)

Video: Više od 500 mališana u dva beogradska svratišta čeka svog Deda Mraza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA