Vreme čitanja: oko 1 min.

Zimska bajka: Beograd je dobio prazničnu manifestaciju za ceo svet

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Praznični festival Zimska bajka, koji se ove godine održao drugi put po redu u Savskom parku u Beogradu na vodi, probudio je novogodišnju magiju i radost kod više od 2 miliona posetilaca

  • 14
Zimska bajka, Beograd na vodi Foto: Promo/ Alex Dmitrović

Zbog velike površine pod novogodišnjim ukrasima, sa preko 150 000 sijalica, uz više od 170 programa: koncerata, dečijih predstava, filmskih projekcija, muzičkih nastupa, Zimska bajka je zasigurno postala jedna od najvećih prazničnih manifestacija u Evropi.

Još prvim izdanjem, pokazalo se da je Zimska bajka nešto što nedostaje Beogradu, a velika poseta i ove godine dokazala je da su Beograđani i cela Srbija nesumnjivo ponosni na originalni domaći proizvod koji je "ukrao srce" ne samo našoj publici, već i turistima iz celog sveta. U Savskom parku tokom mesec dana mogli su se čuti razni svetski jezici - engleski, turski, kineski, samo su neki od njih.

Zimska bajka, Beograd na vodi Foto: Promo/ Alex Dmitrović

Šta je privuklo ovoliko publike u novi deo grada?

Sasvim sigurno, to je autentična atmosfera! Zimska radost je klizanje, meko crveno ćebe preko ramena, pucketanje vatre, gledalište od sena, miris cimeta i karanfilića, sjajne lampice i praznična muzika koja je "bojila" ceo Savski park.

-Ovako veliki uspeh je podsticaj, ali obaveza za još bogatiji i sadržajniji festival Zimska bajka naredne zime, za sve koji u svome srcu osećaju bajku, za sve uzraste i sve ukuse. Zimska bajka je magija za vas! Hvala vam što ste prepoznali sve vrednosti festivala koji predstavlja jedinstvo izuzetno osmišljenog, bajkovitog prostora, sjajnih programa i vas, dragih posetilaca - ističu organizatori.

Zimska bajka, Beograd na vodi Foto: Promo/ Alex Dmitrović

Tokom mesec dana koncerte su održali Jelena Tomašević, Frajle, Dejan Petrović Big Bend, Bisera Veletanlić, Ivan Bosiljčić, Marko Louis, a pred najmlađim posetiocima predstave su odigrali glumci najboljih dečijih pozorišta "Boško Buha", "Malo pozorište Duško Radović", "Pinokio", "Puž". Mnogo mađioničarskih nastupa, kreativnih radionica i časova na klizalištu, učinili su da i ova zima našim najmlađima bude nezaboravna.

Zimska bajka, Beograd na vodi Foto: Promo/ Alex Dmitrović

Praznična sezona se polako završava, a mi već pripremamo sledeću Zimsku bajku. Radujemo se da što pre podelimo datume i sve novine koje spremamo za vas!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    9. januar 2024 | 15:29

    Очаравајуће. Београд је препун дивне и маштовите понуде током зимских месеци. А Зимска бајка је магична.

  • DELIJA

    9. januar 2024 | 16:02

    Ovo ima u aman svim malo većim gradovima zapadne Evrope, zadnjih min. 10godina, to znaju oni koji putuju, plus Moskva..Svakako sve pohvale za Beograd i Zimsku bajku, ni smo ni mi ništa lošiji od drugih, naprotiv, treba nam malo više vremena da kliknemo i preuzmemo nešto lepo i dobro iz Evrope, Al onda to radimo maximalno dobro i profesionalno..

  • Iva

    9. januar 2024 | 16:50

    Bez ikakve sumnje,ovo je nesto lepo što bi svaki malo veći grad trebao da ima za praznike. Jedino što mislim da bi trebalo malo duže da traje, odnosno da svakako bude do Srpske Nove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA