Vreme čitanja: oko 1 min.

Obeležen 96. rođendan Biblioteke grada Beograda

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrada „Čitalac godine”, u kategoriji dece do 14 godina, pripala je devetogodišnjem Dimitriju Miloševiću iz opštine Voždovac

  • 0

Nagrada koja nosi ime prve bibliotekarke i upravnice Biblioteke grada Beograda Marije Ilić Agapove dodeljena je Desanki Stamatović, redovnoj profesorki Univerziteta u penziji, za izuzetan doprinos razvoju bibliotekarstva grada Beograda, saopšteno je iz Biblioteke grada Beograda.

Nagrada „Gligorije Vozarović” za najboljeg izdavača u 2023. godini dodeljena je Izdavačkoj kući „Agora” iz Novog Sada.

Prema podacima iz mreže Biblioteke grada Beograda, najčitanija knjiga savremene prevedene književnosti u 2023. godini je roman „Istorija pčela”, norveške književnice Maje Lunde, u izdanju Izdavačke kuće „Odiseja”.

Nagrada „Čitalac godine”, u kategoriji dece do 14 godina, pripala je devetogodišnjem Dimitriju Miloševiću iz opštine Voždovac.

Specijalno priznanje Biblioteke grada BeogradaPovelja za izuzetan doprinos, ove godine dodeljena je Aleksandri Kurteš, novinarki dnevnog lista „Politika”, koja je redovno pratila sve programske aktivnosti i širu javnost upoznavala sa celokupnim radom Biblioteke grada Beograda.

Prisutnim gostima, predstavnicima medija i dobitnicima nagrada obratile su se Nataša Mihailović Vacić, sekretarka za kulturu Grada Beograda, i Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, koja je istakla značajna ostvarenja Biblioteke u protekloj godini.

Program su vodili glumci Srna Đenadić i Milan Bosiljčić, a u muzičkom delu programa je nastupila pevačica i kompozitorka Ana Stanić, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo su beogradski bibliotekari: Uveli su nas u čari sveta knjige skriven među prepunim policama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA