Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rak koji se može sprečiti": Preventivni pregledi žena na Voždovcu

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj ovogodišnje kampanje jeste da se ženama prenese poruka da je rak grlića materice ozbiljna bolest

  • 0

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice biće obeležena od 22. do 28. januara u našoj zemlji, osamnaesti put zaredom. DZ "Voždovac" tim povodom organizuje preventivne preglede žena.

Cilj ovogodišnje kampanje jeste da se ženama prenese poruka da je rak grlića materice ozbiljna bolest koja se adekvatnim merama prevencije i pravovremenim otkrivanjem može sprečiti ili uspešno lečiti.

Već dugi niz godina predstavlja jedan od vodećih uzroka obolevanja i umiranja žena, što dodatno ističe značaj intenziviranja aktivnosti kojima se pažnja žena usmerava ne samo na mogućnost već i neophodnost korišćenja dostupnih mera prevencije.

Planirane su edukativno-promotivne aktivnosti, i to od 7.30 do 9.30 časova u „Kutku zdravlja”, Ustanička 16, centralni objekat Doma zdravlja „Voždovac”, i u „Kutku zdravlja”, Bulevar JNA 86, Zdravstvena stanica „Jajinci”. U Mesnoj zajednici „Milunka Savić”, Ulica Vanđela Tome 5, održaće se u četvrtak, 25. januara, od 9 do 10 časova kreativna radionica „Rak grlića materice – rak koji se može sprečiti”.

Zakazivanje preventivnih pregleda može se obaviti od 8 do 12 časova na broj telefona 011/3080-533, saopšteno je iz Doma zdravlja „Voždovac”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA