Vreme čitanja: oko 1 min.

Pekara "Kod tri lava" napuštena je i oronula, ali budi lepa sećanja: Miris i ukus starog zanatskog hleba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pekara je zatvorena 2015. godine

  • 3
Stara pekara na Dorćolu Foto: Nikola Tomić

Pekara "Kod tri lava" na Dorćolu privlači pažnju prolaznika - retro izgled, stara reklama i ogroman ispis "1912". Mnogima se u sećanju probudi miris slasnog peciva kad zastane pred ovom napuštenom kućom.

Ako ne iz života, ovu pekaru mnogi pamte iz popularne serije "Povratak Otpisanih". Pekara "Kod tri lava", koja se nalazi na donjem Dorćolu, na uglu Knez Miletine i Budimske ulice, otvorena je davne 1912. godine. Najstarije komšije i dalje pamte miris hleba koji se odatle širio svakog jutra.

Pekara je zatvorena 2015. godine i od tada njena sudbina postaje neizvesna. Problem je, verovatno, pitanje vlasništva, podignuta je ograda, a ubrzo i na vrata zalepljen papir sa natpisom "Lokal u renoviranju".

"Nacetova" pekara, koja je pripadala Iliji Matiću, sada samo podseća Beograđane na prošlost, "pravi" miris i ukus vrućeg hleba, a pitanje je da li će nove, mlade, generacije ikada imati tu čast da tamo kupuju pecivo ili će od nje uskoro ostati samo "portret" Beograda, a na tom mestu biti podignut neki moderni objekat.

(Telegraf.rs)

Video: Odveli smo Jovanu Jeremić u pogon njenog dečka i dali joj da mesi: Kadrovi su urnebesni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    31. januar 2024 | 17:26

    Kako je tamo bio divan burek. Pre trideset i više godina moj suprug i ja, tada momak posle provoda smo uzimali vruć burek. Šteta.

  • Saša

    31. januar 2024 | 19:29

    Svemu jednom dođe kraj. Nažalost...

  • Caca

    31. januar 2024 | 16:20

    Sad jedemo Savu. Mmmmmmm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA