Vreme čitanja: oko 1 min.

Gomila smeća preliva se iz kontejnera, na 15 koraka dalje zvrje prazni: Da li za ovo postoji objašnjenje?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani koji su odvajali smeće možda nisu želeli da ga mešaju sa ostalim

  • 1
Svađanje komšija, kontejner Foto-kolaž: Shutterstock

Na jednom kontejneru preliva se smeće, a 15 koraka dalje uredno stoji 8 praznih. Ova slika naišla je na osudu na Instagramu, ali možda ima i logično objašnjenje.

"Na samo 15 metara, 15 koraka, 5 sekundi, nalaze se kontejneri! Da l' je problem biti fin, vaspitan, uzoran građanin metropole? Srećom, veliki broj građana naselja Vojvode Vlahovića reciklira na postavljena tri reciklažna ostrva od strane @gradska_cistoca_beograd Stalnim akcijama i pričama i sredini koja je zajednička podižemo svest, i u odnosu na 2018. kada smo inicijalno krenuli sa ekološkim akcijama stanje je daleko bolje. Dovoljno je par nekulturnih da pokvare sliku. Nastavljamo dalje, naselje mora biti čisto i ogledalo svakog od nas", stoji u objavi na stranici "Moje naselje".

Ipak, ono što se vidi na slici jeste gomila smeća, ali uglavnom kartonskog i papirnog, kome je i mesto u ovom kontejneru, namenjenom reciklaži. Građani koji su odvajali smeće možda nisu želeli da ga mešaju sa ostalim, pa su ga ostavili na kontejneru, verujući da će uskoro biti ispražnjen.

(Telegraf.rs)

Video: Recikliraj za čistiju Zvezdaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    23. januar 2024 | 10:52

    Postoji objašnjenje, narod postao debilan, ne gleda oko sebe, misle da su ovi prazni postavljeni za kolače ili neki lep otpad, dosta se slilo u bg ljudi koji i neznaju šta je kontejner, gledam skoro prazan kontejner žena spušta flašicu pored kontejnera, ili samo zavrljaci a prolazi tu pored kontejnera, misle sve će neko za njih uraditi, sklonio bih one momke sa metlama s ulice, i kad se neki uoči da baca smeće udaris mu paprenu kaznu, pa da vidite kako se uče pameti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA