≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čaušić: Po prvi put helikopter gasi požar u užem gradskom jezgru, najvažnije je da nema povređenih i stradalih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dojava o ovom požaru je stigla u 6.57

  • 0

Luka Čaušić, načelnik sektora za vanredne situacije, istakao je ovog jutra za "Telegraf" da je najvažnije da u ogromnom požaru koji je jutros izbio u Bloku 70 nema žrtava.

Dok je govorio, čula se i zaglušujuća buka helikoptera, čije posade neumorno rade na gašenju požara, zahvataju vodu iz Save i vraćaju se da bi umirli vatrenu stihiju.

Helikopteri su ogromna podrška vatrogascima koji rade sa zemlje.

"Naročito moram da istaknem angažovanje helikoptera, po prvi put helikopterske jedinice MUP rade na gašenju požara u užem gradskom jezgru. Oni su angažovani po naredbi ministra unutrašnjih poslova i dali su veliki doprinos u smanjenju temperature, s obzirom na to da se emituje velika količina toplote, tako da naši pripadnici mogu da priđu i da gase požar iznutra.

Dojava o ovom požaru je stigla u 6.57.

"Za svega dva-tri minuta naše prve jedinice iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Beograd su stigle ovde na lice mesta i započele gašenje, međutim, požar je već bio u razbuktaloj fazi. Ukupno interveniše 62 vatrogasca spasilaca, 18 vozila, pripadnici PU za grad Beograd, a i gradske službe su dale, takođe, nemerljiv doprinos trenutnoj situaciji i stavljanju požara pod kontrolu. Uspeli smo da sačuvamo lokale sa zadnje strane i važno je da nema žrtava i povređenih", kazao je Čaušić.

Na naše pitanje da uporedi današnji požar sa onim koji je na istom mestu izbio pre dve i po godine, Čaušić je rekao da je najveća razlika upravo delovanje helikoptera, što je ubrzalo intervenciju.

"Pre dve godine ja sam isto bio na licu mesta, mi smo tada sačuvali 200 od 36o lokala, ali tada nismo koristili helikoptere, pa je mnogo duže trajalo gašenje", kazao je.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako helikopteri pune rezervoare za vodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA