Vreme čitanja: oko 1 min.

Groblje kućnih ljubimaca je sagrađeno, ali još je zatvoreno: Čeka se da "Pogrebne usluge" preuzmu objekat

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni jedan ljubimac još nije sahranjen na groblju

  • 0
Aleksandar Šapić, groblje za kućne ljubimce Foto: Grad Beograd

Nedavno sagrađeno groblje za kućne ljubimce na Bežanijskoj kosi još je zatvoreno, do sad nije bilo sahranjivanja kućnih ljubimaca, kapija je zatvorena a svetla u objektima su ugašena.

Ovo su prilikom nedavne posete zapazili naši reporteri. Tu je bila i jedna tabla na kojoj još ništa nije napisano.

Ono što se čeka je administrativna procedura. Morali su da se menjaju i usvajaju neki dokumenti, a u toku je proces preuzimanja nadležnosti.

Iz JKP "Pogrebne usluge" Beograd dobili smo odgovor da je ovo preduzeće od svog osnivača grada Beograda dobilo nalog za izmenu osnivačkog akta preduzeća u koji bi bila uključena komunalna delatnost od lokalnog interesa za Beograd – sahranjivanje kućnih ljubimaca, što je i učinjeno u drugoj polovini prethodne godine.

Tokom decembra prethodne godine Privemeni organ grada Beograda je usvojio i Odluku o sahranjivanju kućnih ljubimaca. Trenutno je u toku postupak preuzimanja objekta.

Groblje kućnih ljubimaca koje se nalazi na Bežanijskoj kosi, u Bloku 51, završeno je u septembru 2023. godine. Predviđeno je 839 grobnih mesta na prostoru veličine 1000 kvadratnih metara, a na delu groblja koje se nalazi u šumi, ima uslova za još 730. Spalionica groblja će se nalaziti na Lešću.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić obišao novoizgrađeno groblje kućnih ljubimaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA