Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova žena je noćna mora za vaške: Posetili smo frizerski salon u kom ih se možete otarasiti lako

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi - stari zanat?

  • 4

Panika, panika - kosa puna vaški! Ove napasti ni danas nisu iskorenjene, a najčešće "napadaju" školarce. Nekada su bake i majke znale kako da se izbore s njima, zasukale bi rukave i počela bi mučna borva. Danas, kad zasvrbi, tu su stare zanatlije, frizeri koji su pravi specijalci za gnjide i vaške.

Posetili smo jedan frizerski salon na Dorćolu u kome možete dobiti nesvakidašnji tretman trebljenja vaški. Vlasnica salona Svetlana Vorkapić u prstima drži decenije iskustva i prava je "noćna mora" za ovu pošast.

- Otvorila sam sama svoj salon uz pomoć prijatelja. Videla sam da šamponi nemaju veliki uspeh pri tretmanu vaški, pa sam smislila svoj preparat koji je potpuno prirodan. On mi olakšava i ubrzava tretmane. Mirna sam jer moj šampon ne izaziva alergiju kod dece - rekla nam je Svetlana

Novi - stari zanat?

Ovaj zanat je nekada bio široko rasprostanjen. Bilo da je reč o gradu ili selu, mame i bake su znale kako da se izbore sa vaškama kod dece. Tradicija bledi, a taj posao je sada u rukama posebnih frizera, kao što je Svetlana.

- Mame ne znaju kako da se izbore sa tim, a internet je doprineo tome da kada nešto ne znamo tražimo na mreži. Tamo nam "iskoče" saloni, pa mi biramo gde nam je najbliže da odemo. Potreba postoji, uvek su se vaške čistile o čemu nam govori i češljić za trebljenje još iz rimskog doba - edukovala nas je Vorkapić.

Zanimalo nas je koliko je potrebno da se dete u potpunosti očisti od vaški, a ona nam je objasnila da to nije tako jednostavnan posao.

- Ukoliko kod deteta nađemo nekoliko vaški ili gnjida, tretman traje pola sata do 45 minuta, ako ima malo više onda trebljenje traje duže. Tretman se ponavlja za sedam dana da se potvrdi da je problem rešen. Preporučujemo da se dete odmah nakon prvog tretmana vrati u kolektiv, kako bismo procenili da li je dete dobilo vaške u školi - objasnila nam je Svetlana "Vaškica".

Možda će vas ovaj podatak začuditi, ali Svetlanin salon posećuje i do 15 klijenata dnevno kojima su potrebne usluge trebljenja vaški.

Naizgled nezgodan, ovaj posao uvek je u trendu. Jer, kad zasvrbi i kad vidite živa bića koja gamižu po zasliscima, dođe vam da "počupate kosu". Ali nemojte - tu je "Vaškica" i drugi saloni koji će ih lako istrebiti.

(Telegraf.rs)

Video: Frizerka jedva istrebila krvopije iz glave 22-godišnjakinje: Ovoliku količinu vaški svet video nije!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imam vaške

    5. februar 2024 | 18:36

    ko pirinač

  • Komšija

    5. februar 2024 | 19:13

    A jel imate tretman za picajzle

  • Дража

    5. februar 2024 | 18:38

    Да тај твој природни препарат није онај руски што кошта ђаво и по???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA