Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravo komšija, zar opet vi? Kupanje i razbuđivanje gratis, ovako mi je jedan pokvario pesmu Goce Stojičević

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lupanje petama po patosu, ostavljanje đubreta ispred ulaznih vrata kao i mnoge druge pikanterije redovno izluđuju stanare, a ponekad se čini da te  noćne more nije moguće rešiti

  • 0
Komšije tipovi komšija Foto: Shutterstock

"Od komšije nema prečeg roda, sve drugo je samo luk i voda, i u dobru i ne daj Bože zlu", kaže Gordana Stojićević u njenoj pesmi "Komšije", mada, ponekad, i nije baš tako.

Lupanje petama po patosu, ostavljanje đubreta ispred ulaznih vrata kao i mnoge druge pikanterije redovno izluđuju stanare, a ponekad se čini da te noćne more nije moguće rešiti.

Zamislite... Sedim na terasi, uživam u jutarnjoj kafi i pogledu na moj prelepi Beograd, kad ono TRAS! Moj mili komšija temeljno pere terasu efektivnom metodom: Prospem kofu vode i ona spere sve. Naravno, balkon nije hermetički zatvoren pa i moj mir biva "opran" kao i ja sa terase... u kuću, da se obrišem pošto sam od komšije na poklon dobio "besplatno kupanje".

Nekada sam verovao Gordani da - od komšije nema većeg roda -  ali sam se uverio da me je slagala kada sam se popeo sprat iznad i "zahvalio se" na kupanju, uz onu propratnu "nije trebalo".  Nedelju dana kasnije, eto mene opet, neplanirano okupan dok uživam u letnjem jutru na balkonu.

"Dobro jutro" - Bora Đorđević

Mada razumem fiziološke potrebe pasa, i sam sam vlasnik jednog razmaženog stvora, ipak se ponekad pitam shvataju li stanari da liftovi nisu isto što i travnjak...  Možda ih buni to što je patos u liftu zelene boje, pa me tamo neretko sačeka smrdljivo iznenađenje. Bravo Gordana, komšija je tu da mi pomogne da se razbudim ujutro kada krenem na posao. Opojan miris i jedinstvena skulptura anonimnog čupavog umetnika podigne čoveka iz najdubljeg sna!

Naravoučenije: NEMOJTE FARBATI PATOS OD LIFTA U ZELENO.

Dakle: - Oj, komšije, oj, delije, vi ste nama najmilije, ukrasite naše slavlje, budite najveselije - poručuje vam Goca, a ja bih dodao, tretirajte prostor i mir komšija kao što biste voleli da oni tretiraju vaš!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA